Створено вогнегасник-кулю, що гасить полум’я методом самопідриву

Більшість моделей вогнегасників - навіть найпростіших, орієнтованих на побутове використання, вимагає певних знань і навичок використання. За рідкісним винятком, до числа якого входить вогнегасник-куля AFO Fire Ball від однієї з китайських компаній, а також розроблений, за деякими відомостями, раніше в Таїланді (і скопійований китайцями) кулястий вогнегасник Elide Fire Ball.

Що ж відрізняє їх від інших моделей класичної конструкції, які можна знайти по посилланнюhttps://rubezh.biz/g34458454-ognetushiteli?

Перш за все - простота використання, доступність для будь-якої непідготовленої людини, включаючи дітей, тендітних жінок і літніх людей. Для цього наділену діаметром близько 18 см і вагою в 1,3 кг кулю досить кинути або просто штовхнути по землі в місце загоряння (максимально близько до нього - по можливості), і швидко відвернутися від нього. Протягом 3-10 секунд оболонка вогнегасника розплавиться, прозвучить сигнал тривоги високої тональності гучністю 90-120 децибел. І станеться невеликий вибух з розпиленням порошкоподібної начинки вогнегасника-кулі на площі 8-10 квадратних метрів.

Обіцяючи повністю загасити вогонь, розробники AFO Fire Ball разом з тим гарантують безпеку людиням, що опинился в зоні його дії, яким доведеться пережити сигнал тривоги і бути обсипаними нетоксичним порошком для гасіння полум’я. У той же час розміщена в потенційно небезпечних для загоряння місцях куля для гасіння вогню AFO Fire Ball спрацює і автоматично, без присутності і втручання людини, якщо в результаті події поруч загоряння буде пошкоджена і розплавлена ​​оболонка вогнегасника. Розробники пропонують розміщувати по кілька таких куль в будинку, в офісі і навіть в автомобілі - включаючи багажник транспортного засобу.

При цьому вартість куль вогнегасників варіюється, і є досить високою. Так, на Amazon.com його можна знайти з цінником $ 60 за екземпляр. У деяких зарубіжних магазинах ціна досягає і 80 доларів за один AFO Fire Ball.

У той же час слід враховувати пару факторів. Перший - схожий на дитячий ігровий м’ячик кулю-вогнегасник слід зберігати в безпечному і не доступному для дітей місці. Або строго пояснити малюкам, що це не іграшка.

Другий - куля для гасіння вогню має власний термін придатності, що становить 5 років для тропічної зони з теплим кліматом (або при зберіганні кулі без перепадів температури в будинку). І 3 роки для холодних кліматичних зон (наприклад, при розміщенні кулі в багажнику використовуваного холодною зимою автомобіля). Після закінчення цього терміну працездатність куль-вогнегасників не гарантована: їх рекомендується просто замінити на нові.