Світильники в інтер’єрі: як перетворити будинок за допомогою світла

Жінки знають, як за допомогою шарфика або нитки перлів можна істотно змінити на краще одну і ту ж сукню. І як можна зіпсувати образ, відмовившись від аксесуарів або підібравши їх неправильно. Точно так, створюючи стиль квартири, будинку або окремо взятої кімнати, не можна забувати про деталі. Саме вони привносять інтер'єру завершеності і допомагають закласти в нього ту інформацію і енергію, яку він повинен випромінювати.

Світильники стають тією найважливішою деталлю, яка здатна як поліпшити, так і остаточно зіпсувати всі старання по створенню стильного інтер’єру. Джерело світла, яке не відповідає обраному стилю, буде виглядати не просто безглуздо, але і почне з часом дратувати. Тому варто хоча б в загальних рисах мати уявлення про те, який купити світильник, щоб не потрапити в халепу при організації інтер’єру. Для цього потрібно знати і розуміти особливості стильових рішень для організації простору.  А купити світильники світлодіодні в інтернет - магазині g9.com.ua - найправильніше рішення, адже саме тут представлене величезне різноманіття функціональних і стильних освітлювальних приладів для будь-якого стилю інтер’єру.

Незважаючи на те що кожен різновид стилю пред’являє свої вимоги до предметів інтер’єру, все ж вони підкоряються основним напрямам.

Класичний стиль

Для класичного стилю характерна повна відповідність тій чи іншій історичній епосі певної території. Причому навіть для такого суворого стилю, як класика властиві напрямки, які можна назвати більш-менш вільними. Для таких напрямків, як, наприклад, авангард або модерн з їх контрастними поєднаннями форми і кольору, підійдуть навіть цілком сучасні освітлювальні прилади, наприклад, точкові світильники або круглі плафони з щільного паперу або текстилю.

Для більш строгих підвидів класики, таких, як античний стиль або готика, краще підійдуть ошатні люстри і світильники. Вони додадуть необхідної урочистості і поставлять фінальну крапку в створенні образу спальні або вітальні.

Кришталеві люстри, ковані бра, а також всілякі свічники будуть як не можна до речі, для підкреслення краси і одночасної строгості інтер’єру. Виглядають вони просто розкішно і привертають увагу гостей неповторною грою світла на своїх гранях.

Відмінними рисами світильників в класичному стилі є простота форм і симетричність розташування, використання дорогоцінних матеріалів, витонченість і відсутність надмірностей. У будь-якому випадку освітлювальні прилади повинні виглядати як твори мистецтва, інакше ризик отримати недороблений інтер’єр гарантований.

Етнічний стиль

Цей стиль має на увазі оформлення будинку або квартири в стилі традиційних будинків певної етнічної культури. Для його створення використовуються екзотичні для нас предмети меблів і декору, але вони цілком звичні для стандартних жител народів Африки, Китаю, Індії та ін.

Створюючи етнічний інтер’єр, люди прагнуть до того, щоб зберегти в своїх оселях атмосферу подорожі та вічного літа. Адже найчастіше ідея облаштувати свій будинок або одну з кімнат в етно-стилі, приходить після подорожі в теплу країну під час зимової відпустки.

Важливу роль в реалізації такої творчої задумки зіграють лампи і світильники. Більш того, цікавий світильник або торшер сам по собі може перетворити навіть самий звичайний інтер’єр в етнічний.

Вибираючи люстру в кімнату, облаштовану в цьому стилі, варто звернути увагу на моделі в формі колеса, панікадила, свічників або люстри на ланцюгах. Світильники і бра варто вибирати у вигляді факелів, куль, з різьбленням або тканинним абажуром. Також цікаво виглядатимуть ковані абажури або гасові лампи.

Сучасний стиль

Для сучасних стилів характерною рисою є максимальна функціональність, і свобода творчої думки. Простіше кажучи, все те, що притаманне сучасному мистецтву: чіткість ідей і легкість в прийнятті рішень.

Світильники в таких інтер’єрах підкреслюють індивідуальність, і вражають уяву дивовижними поєднаннями кольорів і форм. Для створення такого освітлення часто можуть використовуватися навіть підручні матеріали: диски, посуд, предмети взуття чи одягу, джгути і дроту. При цьому така економія вважається розкішшю, адже не кожен може дозволити собі ручну роботу.

Особливо це вітається в такому стилістичному напрямку, як лофт. Світильники в цьому стилі можуть бути самими сміливими і неординарними. Для широкого простору лофт потрібна значна кількість світла. Власників подібних квартир дуже цікавить питання правильного вибору люстри до інтер’єру.