Про переваги бітумної черепиці від спеціалістів krambud.com.ua

Під поняттям «бітумна черепиця» мається на увазі високоякісний покрівельний матеріал, що володіє чудовими експлуатаційними характеристиками і унікальними властивостями. Подібного роду покриття зустрічаються найчастіше на складних за формою дахах, наприклад, конусо- або куполоподібних.

Бітумна черепиця прекрасно витримує будь-які деформації, які зазвичай виникають при усадці споруд, і незначні похибки основ для монтажу покриття. Завдяки чудовим декоративним властивостям бітумну черепицю можна комбінувати з такими популярними варіантами обробки, як сайдинг, штукатурка і цегла.

Велика розмаїтість форм матеріалу (неправильні прямокутники, хвилі, шестигранники) разом з багатою гамою відтінків забезпечує йому величезну популярність і широке поширення. Оскільки бітумна черепиця має невеликий розмір, з її допомогою можна виконувати будь-які реставраційні роботи. Пошкоджені елементи без особливих зусиль змінюються на нові.

Сучасна бітумна черепиця виконана у вигляді скловолокна, у якого є просочення з модифікованого бітуму. Покриття зовнішньої сторони матеріалу виготовлено з базальтового грануляту, що забезпечує йому надійний захист від ультрафіолетового впливу та механічних пошкоджень. Легкість монтажу бітумної черепиці дозволяє здійснювати її укладку в найкоротші терміни. В якості основи для фіксації матеріалу може виступати як вологостійка фанера, так і плити OSB. Необхідність в ньому дещо здорожує виконання покрівельних робіт, але зате ці матеріали запобігають жолобленню бітумної черепиці і істотно продовжують її строк експлуатації.

Ще одна важлива перевага бітумної черепиці - це чудові діелектричні характеристики. Покрівля з неї, таким чином, не вимагає зведення на ній громовідводу.

Ребриста поверхня матеріалу також перешкоджає лавиноподібному сходу снігу, що позбавляє від необхідності в монтажі на даху додаткових снігозатримувальних систем. Не варто забувати, що якість зчеплення клею, що використовується для монтажу бітумної черепиці, істотно погіршується при морозі. Саме тому укладку матеріалу не рекомендується виконувати при мінусовій температурі повітря.

Оскільки бітумна черепиця має невелику вагу, для її монтажу зовсім немає необхідності встановлювати кроквяну систему, а також зміцнювати стіни і фундамент споруди. Легкість матеріалу дозволяє також істотно здешевити роботи, пов’язані з його навантаженням, транспортуванням і розвантаженням. Завдяки цьому монтаж бітумної черепиці повністю позбавлений будь-яких додаткових труднощів, в основному пов’язаних з великою вагою покриття.

Якщо правильно і якісно укласти бітумну черепицю, то покриття з неї буде виступати в якості герметичного вологовідштовхувальним килима, термін експлуатації якого може складати до 25 років і навіть більше. Подібного роду покрівлі можуть експлуатуватися в абсолютно будь-яких кліматичних зонах.

Если в качестве кровельного материалля вы выбрали битумную черепицу, профессионалы советуют обратить внимание на Katepal. Именно продукция от этого финского производителя, заказать которую можно по ссылке, обладает идеальными показателями долговечности (до 50-ти лет гарантии!), надежности, универсальности, простоты монтажа, экологичности, и эстетичной привлекательности.