Огорожа з профнастилу - красиво і надійно!

Сучасні паркани виконують не тільки звичні функції огорожі. Крім цього вони також повинні виглядати естетично і красиво, і в той же час бути досить міцними для захисту території. Всі ці функції забезпечує профнастил - спеціальний металопрофіль для огорожі.

Сьогодні існує величезна кількість різних варіантів даних виробів на будь-який смак, і для того, щоб зробити дійсно правильний вибір, необхідно знати деякі нюанси стосовно конкретних марок, характеристик та інших аспектів. Саме з урахуванням всього цього ви зможете підібрати дійсно кращий варіант для вашого паркану.

Що являє собою профнастил?

Це металеві листи зі спеціальними ребрами, що регулюють жорсткість. Їх форма, товщина і висота можуть відрізнятися в залежності від особливості паркану і побажань замовника. Крім цього на поверхню часто наносяться спеціальні полімерні покриття або оцинковка. Одними з головних переваг даних виробів є відносно невисока вартість, а також простота і зручність монтажу. Виходячи з конкретних потреб, можна з легкістю підібрати найбільш відповідний колір і листи необхідної довжини.

Моделі профнастилу

Вибираючи дані вироби, потрібно підібрати певну модель, яка ідеально підійде вашій огорожі, оскільки всі вони істотно відрізняються між собою. Перш за все, для цього необхідно звернути увагу на маркування матеріалу:

С - профлист стінового типу, призначений для огорож;
Н - несучі листи, які використовуються для перекриттів покрівлі;
НС - це універсальний варіант, який придатний для проведення будь-яких робіт.

Говорячи саме про паркани, ідеальним варіантом буде використовувати маркування «С», тобто стіновий профнастил. Завдяки ідеальній товщині листів, саме він найкраще витримує навантаження, в тому числі і досить серйозні. Якщо конкретніше, товщина самого листа, не враховуючи товщини перекриття, повинна мати мінімум 0,7 міліметрів. Однак при невисокому паркані дане значення може бути і нижче, оскільки в цьому випадку вітрове навантаження буде меншою.

Особливості вибору

При візуальному огляді зверніть увагу на краї і поверхню виробів. Тут не повинно бути ніяких вм’ятин, а також задирок і нерівностей. Якщо ви бачите, що колір і товщина всіх листів однакова, то можете бути впевненими - перед вами профнастил хорошої якості!

Ще один важливий фактор - це покриття металу. Серед всіх доступних варіантів найбільш дешевим є оцинковка, однак якщо ви бажаєте максимально захистити покриття від всякого роду пошкоджень, в цьому випадку краще буде зупинитися на полімерних покриттях. Крім того, на відміну від оцинковки тут ви отримаєте більший вибір кольорів і гарний зовнішній вигляд. Такий паркан простоїть набагато довше в будь-яких умовах, максимально зберігаючи яскравість відтінків і естетичну привабливість.

Профнастил - один з найбільш популярних на сьогоднішній день матеріалів для покрівлі і огорожі. А щоб придбати дійсно якісний і по розумній вартості профнастил, скористайтесь тут http://stalmet.com.ua/product-category/fasad/profnastil/ вигідними пропозиціями від компанії СТАЛЬМЕТ.