Все, що потрібно знати про бронювання авіаквитків

Як говорив німецький вчений і публіцист Вільгельм Швебель: «Хто планує майбутнє, завжди намагається спланувати його на свою користь». І це дійсно так. Особливо, якщо плани стосуються закордонних подорожей. Збираючись на відпочинок або в ділову поїздку, ми в першу чергу вибираємо авіаквитки відповідно до запланованої дати і бажаними умовами польоту.

Що впливає на ціну авіаквитка

Багато з нас розглядають найрізноманітніші пропозиції, щоб купити дешевші квитки. Досвідченим мандрівникам добре відомо, що ціна авіаквитків залежить від багатьох факторів: компанії-перевізника, часу, сезону, комфорту і т.п. Наприклад, авіаквитки в міжсезоння обійдуться значно дешевше, ніж в розпал літа, а купуючи їх заздалегідь (за 2-3 місяці, а то й за півроку) можна заощадити до 30% вартості. Також можна ризикнути і спробувати щастя за день-два до вильоту, такі авіаквитки теж дешевші.

Здешевити авіаквитки зможе і день тижня, обраний для перельоту - найчастіше в передвихідні дні вони дорожчі. Звертайте увагу і на час вильоту літака - вночі не кожному зручно добиратися в аеропорт, та й рано-вранці не всі люблять прокидатися, так що можете скористатися слабкістю інших, і залишити пару купюр у гаманці. Також не полінуйтеся промоніторити акції і знижки від авіакомпаній, вони можуть проводити будь-які акції, знижуючи при цьому вартість авіаквитків на 30%, а то і на цілих 50%.

Ще, якщо ви завзятий мандрівник, і часто користуєтеся послугами однієї компанії - поцікавтеся системою знижок для постійних клієнтів, це теж може стати запорукою економії бюджету. Трапляється, що забронювати авіаквитки «туди-назад» дешевше, ніж в одну сторону, а транзитний рейс дозволить не тільки забронювати дешевий авіаквиток, а й погуляти по якомусь місту (якщо дозволить час).

Коли авіаквиток анулюють

Думаю, для Вас не буде великою новиною, що в разі запізнення на реєстрацію на рейс більше ніж на 40 хвилин до посадки, Вас можуть зовсім не взяти на борт і тоді авіаквиток буде анульований. Така ж доля чекає і зворотний авіаквиток, при запізненні на перший рейс квитка «туди-назад».

Запізнення на стикувальний рейс іншого перевізника також анулює авіаквитки. Щоб уникнути цієї неприємності, можна звернутися до представників компанії, яка затримала рейс - вони можуть поставити позначку на авіаквитку, щоб наступна авіакомпанія обміняла його безкоштовно. Або ж відразу зв’язатися з менеджером компанії-перевізника, що виконує наступний рейс, і обміняти авіаквиток з невеликою доплатою.

Як змінити дані в авіаквитку

Є багато різних причин, за якими виникає необхідність змінювати паспортні дані в авіаквитку. Якщо, наприклад, Ви допустили помилку в написанні власного імені чи прізвища, то не поспішайте їх виправляти, по-перше, це коштує грошей (деякі авіакомпанії можуть вимагати до 80 євро за одне виправлення), а по-друге, це не завжди потрібно. Існує думка, що при оформленні квитка допускається до трьох помилок.

Але все-таки не варто помилятися в першій букві імені і прізвища або в номері / серії паспорта - це утруднить однозначне встановлення особи, що дозволить співробітникам авіакомпанії не пустити Вас на борт літака. Тому, помітивши помилку, яку вже пізно виправляти, зверніться до представника компанії-перевізника або агентства, де придбали авіаквиток. Там Вам допоможуть визначитися з серйозністю проблеми і з наступними Вашими діями.

Можливість поміняти дати вильоту і прильоту визначається, в першу чергу, правилами тарифу вашого авіаквитка. Природно, це справа не безкоштовна, і крім оформлення самої заміни Вам доведеться сплатити ще й сервісний збір, який становить в середньому 10 євро. Безкоштовно вам зможуть внести зміни в ваш авіаквиток тільки в разі, якщо в цьому винен авіаперевізник (рейс скасований або перенесений).

Якщо Ви змушені переоформити авіаквиток на ім’я іншого пасажира, то, як це не прикро, але це заборонено правилами більшості авіакомпаній. У таких випадках доведеться здати наявні авіаквитки, сплативши всі збори і штрафи за цю процедуру, і потім купити авіаквиток заново.

Заказывая номер в отеле, или покупая билеты на самолет вы можете существенно сэкономить! Для этого вам нужно воспользоваться популярным онлайн-сервисом  tut.su. В вашем распоряжении удобная система поиска, сравнение цен от различных операторов, а также информация о всех актуальных скидочных предложениях.