7 помилок манікюру в домашніх умовах

Більшість жінок роблять помилки в манікюрі, догляді за нігтями і шкірою рук, і навіть не підозрюють про це. Здавалося б, що складного: тут підпиляв, там підрізав. Не дивуйтеся, що з таким підходом до манікюру незабаром ваші нігті опиняться в жалюгідному стані. Експерти вказують на найпоширеніші промахи і розповідають, чим може загрожувати халатне ставлення до манікюру.

Ви неправильно знімаєте гель-лак

Знімати гель-лак в домашніх умовах можна різними способами, але примусово здирати з нігтів його точно не варто! Позбавляючись від покриття таким чином, ви видаляєте не тільки його, а й верхній шар нігтя. Цим самим ви руйнуєте структуру нігтя, розриваючи з’єднання між шарами. Ніготь стає тонким (дуже часті злами відбуваються в стресовій зоні нігтя, де нігтьове ложе переходить у вільний край), що може привести до його деформації. Крім того, після таких дій в майбутньому покриття може триматися значно гірше.

Ще один малоприємний аспект: після того, як нігтьова пластина стає тонкою, при подальшому нанесенні покриття та його полімеризації в лампі ви можете відчувати печіння.

Ви виконуєте домашні справи без рукавичок

Як правило, більшість засобів побутової хімії містять лужні компоненти - гідрохлорид натрію, активний калій, які порушують pH шкіри. Відхилення норми показників pH шкіри можуть стати причиною порушення бар’єрної функції шкіри, а це значить, ви на собі ризикуєте випробувати всі принади зневоднення, лущення, потріскування, передчасного старіння. Через вашу нелюбов до рукавичок нігті можуть стати тьмяними і навіть втратити природний колір, придбавши неприємний сірий відтінок.

Крім того, робота без рукавичок впливає на стійкість покриття. Чому? Нігті - це пориста структура, яка, як і шкіра, вбирає і воду, і речовини, які містяться в засобах побутової хімії. Результат такої «ванни» для нігтів - тьмяніння покриття і підвищений ризик його відторгнення з нігтьової пластини.

Ви занадто часто поліруете нігті

Цю процедуру слід виконувати до одного разу на місяць. Якщо частіше, то є ризик «перепиляти» нігті. Ніготь складається приблизно з 100 шарів. При запилюванні або поліруванні можна «знімати» не більше трьох шарів.

Ви використовуєте триммер для видалення кутикули

Професіонали не рекомендував використовувати цей інструмент. Він скоріше не видалить суху шкіру навколо нігтя, а просто роздере і подряпає її.

Крім того, потрібно враховувати той факт, що мокра, розпарена шкіра збільшується в об’ємі. Тримерами ви можете пошкодити не тільки суху шкіру, але і нігтьові валики, що спровокує їх запалення. А запалені нігтьові валики - це не тільки неестетично, але ще і дуже болісно.

Ви зрізуєте занадто великий шар шкіри

При виконанні обрізного манікюру необхідно зрізати тільки суху, ороговілу шкіру. При мацерації (виконується при проведенні «мокрого» манікюру) шкіра збільшується в об’ємі, змінює свій колір і вигляд. Зрізати можна тільки ороговілу і суху шкіру. Якщо ви зачепите еластичну шкіру, то лише збільшите розростання кутикули.

Ви занадто довго носите гель-лакове покриття

Будь-який матеріал має свій термін використання, протягом якого він щільно прилягає до нігтя. Звичайно, з одного боку неможливо не радіти, коли покриття стійке, адже відпадає необхідність часто робити манікюр. Однак довге носіння гель-лаку має свої негативні наслідки для здоров’я нігтів:

- скручування вільного краю з бічних сторін;
- пересушування нігтьової пластини;
- утворення псевдомонії (цвілевих грибів). Між відшаруватим гель-лаком і нігтьовою пластиною утворюється вільний простір (там тепло, темно і сиро), яке стає ідеальним середовищем для розмноження цвілі.
- оніхолізис (відшарування нігтьової пластини від нігтьового ложа).

В холодну пору року ви постійно користуєтеся зволожуючим кремом

У догляді за руками правильний вибір крему - основа красивої і здорової шкіри. Влітку необхідно наносити вранці зволожуючий крем, а ввечері живильний. Взимку - навпаки. Поживний крем для рук захищає шкіру від морозу і холоду, саме тому такий продукт потрібно наносити вранці, перед виходом на вулицю, а вже на ніч скористайтеся зволожуючим кремом.

Використання зволожуючого крему взимку перед виходом на вулицю лише призведе до пересихання шкіри. Це відбувається тому, що зволожуючий крем підтримує водний баланс в шкірі. Якщо використовувати його перед виходом на вулицю вранці, то не дивлячись на здатність організму підтримувати постійну температуру, яка проникає в шкіру вода «замерзає», а шкіра обвітрюється.

Гель-лак - идеальный вариант для изысканного стильного и безопасного маникюра, но только в том случае, если речь идет о действительно качественном продукте. В этой связи профессионалы советуют купить гель лаки, а также другие средства по уходу за ногтями в интернет-магазине VAO.