Безпілотна кар’єрна вантажівка: майбутнє промислового транспорту

Технологія створення автономних транспортних засобів все ще перебуває в зародковому стані, тому для грамотного і безпечного керування автомобілем одного автопілота може бути недостатньо. Проте, Komatsu представила публіці новий безпілотний самоскид, в якому відсутність водія перетворилося на своєрідний плюс.

Як відомо, жодне будівництво, чи дорожно-ремонтні роботи неможливі без своєчасної доставки піску, щебню і інших необхідних будматеріалів. На сайті https://express-tehbud.com/samosvaly компанії Express Tehbud ви зможете оперативно і по розумній вартості замовити аренду в Києві самоскидів, а також іншої спецтехніки.

Під час роботи в шахтах і глибоких кар’єрних відвалах зазвичай небагатолюдно і ризик зіткнення вантажного транспорту з чим би то не було мінімальний, оскільки весь день він рухається по одному маршруту. Ще в 2008 році Komatsu почала розробку і тестування самокерованого транспортного засобу, але за фактом це були звичайні вантажівки з вбудованим автопілотом, і тому у них все ще залишався такий собі “атавізм” у вигляді кабіни для водія.

Останній представлений компанією прототип, Autonomous Haulage System dump truck, був розроблений з нуля, при цьому його автономність враховувалася з самого початку проектування. Таким чином у компанії вийшов потужний кар’єрний самоскид, якому кабіна водія просто не потрібна. Більш того: машина однаково добре рухається як вперед, так і назад, і може нахиляти кузов в одну і іншу сторону. Завдяки цим особливостям цьому оригінальному концепту не потрібні широкі розв’язки для того, щоб розвернутися, він може змінити траєкторію руху в будь-який момент.

Ще одна перевага новинки полягає в тому, що вага вантажівки рівномірно розподілена між усіма чотирма колесами, що дозволило збільшити її корисну вантажопідйомність до 250 тонн, а отже йому потрібно менше ходок, щоб виконати денну норму звичайного кар’єрного самоскида.

Поки невідомо, коли нова модель надійти в продаж і які результати вона покаже в справжніх робочих рейдах. Однак, якщо технологія автопілота Komatsu і справді така перспективна, то може бути зовсім скоро більшість обов’язків під час промислового видобутку візьмуть на себе роботи, а людина повністю пересяде з водійського місця з традиційним кермом в операторське крісло з можливістю дистанційного керування?

По матеріалам https://express-tehbud.com/samosvaly