.LOL, .RIP, і інші. Найнезвичайніші доменні зони

Щодня в інтернеті реєструються десятки тисяч доменів. Найстаріша доменна зона .com, за даними Registar Stats, включає в себе більше 120 мільйонів доменів.

Така велика кількість доменів призводить до того, що всі красиві назви вже давно зайняті або продаються за високими цінами. Втім є і приємні винятки, ось тут https://cityhost.ua/domain/com.ua/ ви зможете недорого зареєструватися в популярній зоні com.ua.

З розвитком інтернету корпорації ICANN, що відповідає за контроль над доменними іменами, довелося розширити список доменних зон, що призвело до появи дуже незвичайних варіантів для реєстрації назви сайту.

.LOL

Фраза LOL є англомовний акронімом фрази laughing out loud, що перекладається як «Голосно сміятися». Найчастіше цю абревіатуру використовують в якості вираження емоції при спілкуванні в інтернеті. У 2011 році слово було занесено в Оксфордський словник, а в серпні 2015 року з’явилася можливість зареєструвати свій домен .LOL. Домен орієнтований на коміків, творців веселих картинок і відео, і звичайно ж для розміщення сайтів з мемами.

.Meme

Щомісяця в інтернеті з’являються нові меми. Спеціально для мемів компанія Google вирішила запустити доменну зону .meme. Доменна зона була активована ICANN в 2014 році, але на жаль, реєстрація на даний момент недоступна. Залишається тільки чекати відкриття реєстрації доменів під улюблені меми.

Також компанія Google є реєстратором і має свою власну доменну зону .Google. На сайті Registry.google можна ознайомиться і з іншими доменними зонами, які будуть запущені. Серед них є доменна зона для розробників .FOO і .BOO для розміщення сайтів зі страшними розповідями і міськими легендами.

.Organic

Останні кілька років в США, Канаді та Австралії велику популярність має споживання тільки органічної їжі і натуральних продуктів, створених без пестицидів і ГМО. Даний тренд настільки популярний, що став темою для сюжетів останнього сезону серіалу «Південний парк».

Основна проблема при покупці натуральних продуктів: точно знати, що ти купуєш справжню органічну їжу. Спеціально для таких завдань була створена доменна зона .Organic. Стати власником домену може будь-яка людина або компанія, яка виробляє натуральні або органічні продукти.

.WTF і .Sucks

В англійській мові для вираження емоцій і подиву часто використовують фразу sucks (переклад «відстій») або абревіатуру WTF («What the F * ck», зрозуміло, який переклад).

Для таких випадків існують доменні зони .Sucks і .WTF. Дані зони можна віднести до провокаційних, так як вони несуть в собі негативний відтінок.

Зазвичай при запуску нової доменної зони реєстрація доступна тільки для власників торгових марок, щоб виключити ситуацію реєстрації доменів сторонніми особами, потім можливість реєстрації відкривається для всіх. У випадку з доменною зоною .Sucks реєстрація домену для власників торгової марки може скласти до 2500 доларів в рік, а якщо ви не хочете, щоб про вас або вашу компанію створили окремий сайт, наприклад http://microsoft.sucks, можна постійно платити 199 доларів на рік за блокування реєстрації.


.RIP

Після смерті людини, пам’ять про неї увічнюють у вигляді пам’ятника чи надгробка. Щоб залишити пам’ять про людину, в інтернеті було створено спеціальну доменну зону .RIP (Rest In Peace перекладається як «Спочивай з миром»).

.KIM

За даними перепису населення, в США прізвище Кім носять 300 тисяч американців. Також Кім при перекладі з корейської означає «золото» або «метал» і є найбільш поширеним прізвищем в Кореї. Якщо ви є власником цієї прізвища, то доменна зона .KIM буде ідеальною для створення особистої промо-сторінки або сімейного сайту.

.Rich

Багато хто любить купувати топові смартфони або витрачати гроші на дорогі авто. Але якщо ви хочете виділитися на тлі інших і показати свій високий фінансовий статус, то доменна зона .Rich створена саме для вас. Всього за 2500 доларів США в рік ви можете стати власником красивої назви, яке покаже, що ви, як і Тоні Старк «геній, мільярдер, плейбой, філантроп».