Переваги придбання устаткування для малого бізнесу в Китаї

Речі, зроблені в Китаї, точно є в будинку у кожного, адже ця країна є виробником номер один у світі. Але, крім уже готової продукції, там досить вигідно купувати виробниче обладнання та верстати для організації малого бізнесу, оскільки ціна в Китаї суттєво нижча, ніж у аналогів, які випускаються в інших країнах.

У чому переваги

Широке поширення серед комерсантів і підприємств обладнання для малого бізнесу, верстатів, міні-заводів і техніки, зроблених в Піднебесній, обумовлено наступними причинами:

1. Можливість розпочати свій бізнес з нуля при мінімальних витратах на покупку, доставку, установку, налаштування обладнання. Набагато вигідніше з цінової точки зору придбати нове обладнання, зроблене в КНР, ніж купити вживане з Європи або з Америки;

2. Все виробниче обладнання, зроблене на офіційних китайських заводах, має високу якість, причому виробники завжди надають гарантію і забезпечують післягарантійне обслуговування. Будьте впевнені, з таким обладнанням ваші бізнес ідеї найближчим часом втіляться в життя, і принесуть вам очікуваний прибуток!

3. Устаткування для малого бізнесу з Китаю дозволяє організувати виробництво на невеликих площах, що дуже важливо на початкових етапах діяльності, коли підприємство тільки починає розвиватися і не може собі дозволити оренду великих приміщень;

4. Асортимент устаткування, що випускається просто величезний, різноманітність китайських верстатів для малого бізнесу, виробничих ліній або міні-заводів дасть можливість покупцеві підібрати саме те, що йому підійде оптимально;

5. Вся техніка китайського виробництва невибаглива і не затратна в обслуговуванні, в разі поломки і необхідності заміни запчастин їх вартість буде не така висока, як ціна на деталі, зроблені в інших країнах;

6. Китайські виробники можуть зробити будь-який верстат або лінію за ескізами та кресленнями замовника, щоб повністю задовольнити потреби клієнта. Причому вартість цієї послуги не буде сильно відрізнятися від ціни на продукцію серійного виробництва.

Загальні характеристики

Обладнання з Китаю для малого бізнесу характеризується такими загальними рисами:

- комплектація верстатів, ліній і т. д. автоматизованими електронними системами. Це дозволяє знизити втручання людини в виробничий процес, а значить, підвищити якість продукції і зменшити витрати, пов’язані з утриманням персоналу.
- оснащення обладнання датчиками і приладами, які дозволяють повністю контролювати всі виробничі процеси.
- наявність автоматичних мастильних систем, що дозволяє економити на витратах мастила, а також ефективно обслуговувати техніку, підвищуючи термін її експлуатації.
- на всьому обладнанні присутні системи безпеки.

Застереження в експлуатації

Крім позитивних якостей, для повноти картини необхідно також вказати на деякі застереження щодо експлуатації устаткування з Піднебесної:

- практично всі, хто купують техніку або виробничі лінії для малого бізнесу з Китаю, стикаються з неякісним і неправильним перекладом інструкцій по експлуатації та технічної документації. Це може вплинути на правильність установки, налагодження та організації робочого процесу на придбаному обладнанні.
- недостатнє покриття сервісною мережею на території України. У зв’язку з цим у разі поломки необхідно звертатися до менеджерів з китайського заводу, щоб вони вислали необхідну деталь або прислали фахівців для налагодження, а це займає деякий час.
- практично всі технічні агрегати, зроблені в Китаї, є лише більш дешевими копіями європейських, американських чи інших виробників, тому на застосування інноваційних технологій при їх виготовленні не варто розраховувати. Відповідно, їх не можна використовувати для виробництва високотехнологічної продукції.

Зіставивши перераховані плюси і мінуси технічних агрегатів, зроблених в КНР, можна зробити висновок, що їх покупка приватними підприємцями і юридичними особами з категорії малого бізнесу економічно виправдана. Таке обладнання має оптимальне співвідношення ціни і якості, дозволяє досить швидко досягти точки беззбитковості в бізнесі.