Як правильно висушити зимове шкіряне взуття

Шкіряне взуття виглядає дуже естетично і додає образу елегантності. Володарі зимових чобіт зі шкіри, які знають правила грамотного догляду, впевнені, що це не тільки красиво, але і практично. Шкіра не боїться вологи і перепаду температур, вона не вимагає складного догляду.

Після прогулянки сніг, що накопичився на черевиках, тане, від чого взуття стає мокрим зсередини. Після промивання необхідне просушування, тому важливо знати, як це правильно робити. Багато просто ставлять чоботи на або під батарею, не знаючи, що це псує взуття, швидше приводячи її в неохайний вигляд. Розберемося, як правильно сушити зимове взуття зі шкіри.

Чищення шкіряного взуття перед сушінням

Перед тим як приступати до сушіння, пару чобіт або черевик обов’язково потрібно промити. Зробити це найкраще м’якою тканиною або губкою, змоченою у воді. Тканина не повинна бути занадто мокрою, щоб матеріал не деформувався, так як натуральна шкіра легко вбирає вологу і довго сушиться.

Після чищення взуття потрібно обробити кремом або спеціальним засобом. Якщо ж ви протирали шкіру вологою ганчіркою або промочили чоботи на вулиці, потрібно обробити їх захисним складом вже після просушування.

Сушка шкіряного взуття

Отже, пару ви промили, залишилося її висушити. Варто знати, що не можна туго набивати чоботи зім’ятими папірцями, щоб не пошкодити форму чобіт або черевик, так як волога шкіра легко деформується.

Як же правильно сушити зимове взуття?

- Для початку потрібно видалити з чобіт реагенти (сіль, пісок), промивши їх під водою або протерши вологою ганчіркою.

- Витягнути устілки, шнурки (якщо є) і відкласти сушитися окремо.

- Поставити черевики сушитися в темне місце з кімнатною температурою.

- Набити взуття зім’ятим тонким папером, щоб він ввібрав вологу зсередини. За необхідності папір потрібно міняти, щоб пара не змінила форму.

- Скористайтеся сушарками для взуття. Це невеликі пристрої, що підключаються до розетки і нагрівають взуття, таким чином чоботи ефективно просушуються зсередини. Буде чудово, якщо вам вдасться придбати апарат з ультрафіолетовим знезараженням.

- Сушити взуття зручно на стелажі в передпокої - це забезпечить хорошу вентиляцію повітря.

- Покладіть чоботи або черевики на бік або підвісьте їх за шнурки, щоб забезпечити доступ повітря.

- Якщо можливості сушити промоклий пару на стелажі немає, скористайтеся «бабусиним» методом. Для цього візьміть щільний носок, насипте в нього суху кухонну сіль, яка вбере воду.

- Є і ще один спосіб - це рис. З його допомогою сушать тільки невисоке взуття. Для цього треба насипати рис в коробку, поставити чоботи підошвою вгору і залишити їх ненадовго в прохолодному місці.

- Замість солі і рису можна використовувати спеціальний силікагель. Він теж вбирає воду, але його можна використовувати кілька разів, просушуючи після застосування на батареї.

- Щоб уникнути негативних наслідків, не слід застосовувати фен, батарею і прямі сонячні промені, так як від цього шкіра тріскається.

Найкращі оптові ціни на дитяче, підліткове і доросле взуття пропонує інтернет-магазин https://childrenshoes.com.ua. Гарантована якість продукції, широкий асортимент, оперативна доставка по Україні, привабливі знижки, і програми лояльності.