Поради спеціалістів щодо вибору дрилі

Будь-який майстер скаже, що дриль - найголовніший інструмент. З цим не сперечаються навіть ті фахівці-будівельники, які нею ніби-то не користуються, хоча насправді і деякі міксери, і електричні викрутки, і шуруповерти у багатьох виробників іменуються дрилями.

Якщо раніше в нашій країні дриль потрібно було «діставати», то зараз варто просто відправитися в будь-який спеціалізований магазин або на ринок, і перед вами постане просто величезний асортимент! У звязку з цим хочеться порекомендувати дрель зенит, яку можна вигідно придбати в інтернет-магазині zenitprofi.com.ua.

Моделей і цілих класів так багато, що заплутатися в інструментальному розмаїтті можуть не тільки любителі майструвати в домашніх умовах, але і досвідчені майстри - попит породжує пропозицію. Наше завдання розібратися у всіх нюансах електричних дрилів, зробити процес вибору максимально усвідомленим і комфортним.

Силові характеристики

В середньому потужність дрилів знаходиться в межах 500-900 ват, сильніші машини теж існують, але їх призначення - дуже велике свердління або заміс в’язких розчинів. Ми завжди згадуємо про те, що зайва потужність мотора позначається на габаритах і масі виробу, але у випадку з дрилем ці моменти не так критичні, якщо звичайно вона не купується в якості шуруповерта. Тільки досить потужна силова установка зможе забезпечити необхідний крутний момент, запас якого просто необхідний для свердління великих і глибоких отворів, для частих маніпуляцій з міцними матеріалами.

Частота обертання шпинделя

У паспортах вказується номінальна швидкість на холостому ходу, чим вона більша, тим чистіше виходить отвір і більше можливостей у малопотужного інструменту (така схема часто застосовується в побутових моделях). Також високу швидкість є сенс підбирати для ударного дриля, і якщо апарат буде періодично застосовуватися для шліфування / полірування. Для робіт з кріпленням - велика частота обертання не потрібна (400-500 об / хв буде достатньо), тому обов’язково варто перевірити працездатність регуляторів швидкості.

Показники потужності / частоти / крутного моменту щільно взаємопов’язані: при зміні одного з них неминуче змінюються інші - вибирати потрібно в комплексі. А ще краще сконцентруйтеся на показниках максимальних діаметрів оснащення для різних матеріалів, ці характеристики куди красномовніше розкажуть про інструмент.

Конструктивні особливості та допоміжні системи дрилів

Реверс дає можливість викручувати кріплення і звільняти застрягле оснащення. Прапорцем, наскрізною кнопкою або поворотом щіткового блоку на 90 ° змінюється включення електромотора. Хороший реверс розташований під рукою і легко переводиться в різні положення, але ще краще, якщо він пов’язаний з пусковою кнопкою, щоб не було можливості перемикання при працюючому двигуні. Ідеальний реверс забезпечує рівну зусилля обертання в обидві сторони (зазвичай рух викручування набагато слабкіше).

Багатопозиційний редуктор призначений для зниження передачі і збільшення крутного моменту. Перша швидкість - мала частота і високий момент, друга / третя швидкість - велика частота і мала тяговитость. Очевидно, що машина з такою конструкцією набагато функціональніша, ніж інші, тому що при перемиканні швидкостей вихідна потужність не змінюється (Makita HP 2070).

Характеристики патрона. По суті, є два типи патронів: ключові і швидкозажимні. Перший тип для зміни оснащення потребують застосування спеціального ключа, але він небезпідставно вважається більш надійним, тому використовується для потужних апаратів і ударні дрилі. Швидкозажимні патрони (БЗП) приводяться в дію тільки руками, тут додатковий інструмент не потрібен. Швидкозатискний патрон з однієї муфтою затягується однією рукою, можна це зробити навіть в рукавичках, застосовується тільки з механізмом блокування шпинделя