Райський сад в бетонній коробці: як правильно організувати квітник на балконі

Як же приємно розслабитися в м'якому затишному кріслі, насолоджуватися ароматом і красою квітів! Для міського жителя це справжня чарівна віддушина у вічній суєті і шумі динамічного мегаполісу.

Втім, щоб відчути умиротворення і свіжість, не обов’язково виїжджати за місто на природу, можна створити куточок для відпочинку прямо в квартирі. Трохи зусиль і фантазії, і звичайний балкон перетвориться на квітучий острівець блаженства. Ну і, звичайно ж, потрібно мати відповідний балкон, а про це потурбуються досвідчені спеціалісти компанії “ОкнаПроект”, які пропонують тут https://www.oknaproekt.ua/balkony/ на вигідних умовах чудові варіанти балконів під ключ в Києві.

Перша важлива порада: правильний мікроклімат

Для незаскленого балкона краще вибирати однорічні рослини. Садять їх, як і клумби на вулиці - на початку весни. Щоб квіти відчували себе добре і радували рясним цвітінням, особливу увагу потрібно звернути на розташування балкона, умови по світлу, температурі і вологості повітря. На опалювальному утепленому балконі вирощувати рослини можна цілий рік.

Підбір потрібних компонентів

В першу чергу потрібно вибрати тару для посадки і її наповнення. У квіткових і садівничих магазинах представлено широке розмаїття ящиків і горщиків для створення квітника своїми руками. Вибір краще зупинити на однакових ємностях, що не сильно кидаються в очі, і які не будуть відволікати увагу від квіткової композиції.

Горщики або ящики добре гармонують з рослинами, якщо вони в тон квіткам, але менш яскравими. Розташувати їх можна на спеціальних кріпленнях, уздовж стін або на перилах балкону, на підставках або підлозі. Для вирощування квітів на балконі в магазині слід придбати спеціальний компост. У квітковому магазині заодно відразу краще подбати і про підживлення для рясного цвітіння.

Як правильно поливати?

Полив повинен бути частим, тому що відкритий грунт швидко пересихає. У спекотні дні води потрібно більше, ніж в хмарні. Землю потрібно постійно перевіряти на вологість. Використовувати найкраще відстояну воду з крана кімнатної температури, тому відразу варто подбати про її достатній запас. Переливати не потрібно, але грунт повинен бути досить вологим, щоб вода пройшла по всьому внутрішньому наповненню.

Вибір квітів

При виборі рослин для балкона потрібно керуватися не тільки їхньою красою і невибагливістю, але і сумісністю. Деякі квіти погано уживаються з сусідами і не приносять бажаної радості від домашньої клумби. Найбільш примхливими в цьому плані вважаються жоржини, їх не рекомендується поєднувати з іншими квітковими культурами. Поруч з фіалками краще не садити конвалії.

А ось гарне поєднання і корисне сусідство можна отримати, висадивши на балконі петунії та айстри. Петунія, як і настурція, захищає айстри від різних захворювань. Чорнобривці захищають від шкідливих комах багато квітів - вони бажані мешканці для будь-якої клумби.

Відмінним вибором для балкона вважаються в’юнкі рослини. Вони дають багато такої приємної оку зелені, створюють особливу атмосферу відокремленості і відпочинку, а також роблять дизайн яскравішим і цікавішим. Ще один плюс таких рослин - можна приховати непривабливі місця на балконі.

Красиво на балконі також виглядають квіти з декоративним листям. Навіть якщо квітів немає, барвисте листя різних відтінків зеленого, жовтого і червоного зробить вигляд клумби насиченим і креативним.