LG показала 4К-телевізор, який можна згорнути в трубочку

Днями компанія LG анонсувала Signature OLED TV R - перший в світі телевізор з по-справжньому гнучким екраном, здатним згортатися в рулон, немов він паперовий. Прем'єра відбулася в Лас-Вегасі (США) в рамках міжнародної виставки споживчої електроніки CES 2019. Там же були названі терміни початку поставок телевізора і його роздрібна вартість.

Кращі на сьогоднішній день пропозиції телевізорів Smart TV 32 діагональ пропонує інтернет-магазин y.ua. За допомогою зручного пошукового функціоналу, що передбачає вибір виробників, конструктивного виконання, особливостей матриці, роздільної здатності, цінових параметрів, додаткових можливостей ви зможете швидко підібрати найбільш оптимальну для своїх потреб модель.

Вперше телевізор Signature OLED TV R був показаний публіці рівно рік тому на конференції CES 2018. На той момент LG демонструвала лише його прототип з набором базових можливостей, тоді як зараз мова йде про повністю готовий до серійного виробництв пристрій.

У прагненні першою випустити на ринок скручуваний телевізор для домашнього використання, LG має намір почати поширення Signature OLED TV R в 2019 р. Більш точна дата старту продажів поки не обмовляється.

Однак, вартість Signature OLED TV R вже встановлена: у перші дні продажів придбати «рулонний» телевізор можна буде за $ 10 000. Модель представлена ​​лише в модифікації з екраном на 65 дюймів по діагоналі. Планами з випуску більш компактних або, навпаки, ще більших моделей, LG поки не ділиться.

Концепція дизайну

Створюючи Signature OLED TV R, LG спочатку відмовилася від ідеї компактного телевізора з можливістю ручного згортання в рулон. Ще на стадії прототипу ТВ обзавівся важкою підставою, що містить в собі, крім ніші для скрученого екрану, ще й механізм згортання. Таким чином, Signature OLED TV R не можна повісити на стіну - доступно тільки розміщення на будь-якій горизонтальній поверхні.

За рік LG допрацювала в першу чергу основу Signature OLED TV R, забезпечивши її вбудованою акустикою і вдосконаленим механізмом розкручування екрану. Тепер для повного розкриття панелі потрібно рівно 10 секунд, а у користувачів з’явилася можливість піднімати панель на третину. У такому режимі на екрані відображаються час, дата і піктограми керування пристроями «розумного будинку», включаючи смарт-динаміки.

Характеристики та голосове керування

Основний компонент Signature OLED TV R - це матриця OLED виробництва самої LG. Вона розташована на спеціальній полімерній основі, що надає всій конструкції еластичність, і має діагональ 65 дюймів. Дисплей підтримує високий дозвіл Ultra HD або 4К, і в ньому реалізовані підтримка HDR і частота оновлення 120 Гц. Кути огляду досягають 178 градусів по вертикалі і горизонталі.

Панель з екраном позбавлена ​​будь-яких роз’ємів - всі провідні інтерфейси, включаючи вхід HDMI 2.1 для джерела зображення, винесені на тильну частину основи. Використання тут стандарту HDMI 2.1 - це плани на майбутнє. Даний стандарт підтримує передачу контенту з роздільною здатністю 8К, що дозволить дивитися його на цьому телевізорі без необхідності придбання нової моделі. Телевізор також здатний відтворювати контент з зовнішніх носіїв, підключених по USB 3.0 (інтерфейс передбачає зворотну сумісність з USB 2.0).

За виведення звуку в Signature OLED TV R відповідає акустика Dolby Atmos сумарною потужністю 100 Вт. Кількість вхідних в систему динаміків виробник не уточнює.

Програмна складова телевізора представлена ​​системою WebOS в найактуальнішому її виконанні. Прошивка містить широкий спектр вбудованих додатків і підтримує голосове управління за рахунок інтегрованого в неї помічника Google Assistant. У 2018 г. «Асистент», нагадаємо, отримав розвинену підтримку російської мови, що автоматично означає повну підтримку голосових команд, відданих на великому і могутньому.