Halley VI: незвичайна дослідницька станція, встановлена на лижі

У місці, де хуртовини можуть не вщухати тижнями, а до найближчого населеного пункту тисячі кілометрів, не можна просто побудувати будинок на снігу. Тут потрібне особливе житло, двері в яке не замете багатометровими сніговими барханами, а сам будинок стане виконувати і роль транспортного засобу.

Дивіться, ця незвичайна конструкція насправді є пересувною дослідною станцією Великобританії, встановленою на справжні гідравлічні лижі. Для десятків людей вона служить і житлом, і місцем роботи, і величезними санками. Розташована в Антарктиді, на сьогоднішній день вона названа найбільшою і самодостатньою пересувною дослідною станцією в світі.

На її створення в 2013 році було витрачено більше $ 40,6 млн. Планується, що роботи тут будуть проводитися мінімум 20 років, і через станцію пройдуть сотні вчених з усього світу, які будуть вивчати земне магнітне поле, погодні явища і озонову діру.

Для того, щоб впоратися з екстремальними умовами, в яких проходять дані дослідження, і була побудована станція, що отримала назву Halley VI (Хеллі 6). Людям, які перебувають на її борту, щодня доводиться співіснувати з жахливими вітрами, швидкість яких іноді досягає 145 км / год, і температурою навколишнього середовища, що практично постійно знаходиться на позначці -30 ° С. Але, саме тому, конструкція станції Halley VI була розроблена таким чином, щоб сама будівля не “сиділа” на снігу, і було досить міцною, щоб витримувати сильні снігопади.

Для цього, Halley VI, який зараз є самим віддаленим від найближчих населених пунктів об’єктом, був змонтований на особливому шасі з гідравлічними лижами. Під’єднана до потужного снігоходного тягача або трактора, станція може бути транспортована на будь-яку відстань, адже спочатку її встановили на величезному льодовику Бранта, який нехай і повільно - зі швидкістю 400 метрів на рік, але невблаганно рухається. Дістатися до неї можна тільки протягом трьох місяців в році.

І коли її монтували, щоб встигнути, будівельним робочим довелося позмінно працювати всі ці місяці цілодобово, використовуючи незвичайну снігоходну спецтехніку.

До речі, коли йдеться мова про таку прибуткову, але досить екстремальну роботу, як вахта север, подібна споруда буде досить доречною.

Сама дослідницька станція складається з трьох основних платформ, кожна з яких включає в себе три взаємопов’язаних модуля. Північна платформа являє собою блок житлових приміщень, і кімнат відпочинку для персоналу. Посередині розташовується двоповерховий великий червоний блок, в якому знаходяться бібліотека, конференц-зал, фітнес-зал, боулінг, скеледром, сауна і город. А платформа, розташована зліва, вже є справжньою лабораторією, в якій працюють люди.

Ця станція є тимчасовим житлом і місцем роботи для 70 співробітників. Причому, як ви розумієте, не всі вони вчені. Адже такого колективу людей потрібно і свій кухар, і лікар, і механік і електрик.

Але, на днях стало відомо, що станцію, виявляється, доведеться терміново перемістити. І причиною тому стала гігантська тріщина, що з’явилася на льодовику Бранта. Взагалі-то, тріщини на таких льодовиках є звичайним явищем. Як правило, вони з’являються влітку, і затягуються взимку. Проте, у льодовика Бранта з’явилася така тріщина, яка ризикує відрізати всіх 70 співробітників від материка. Вона з’явилася приблизно 35 років тому, і протягом усіх цих років її розмір не збільшувався. Але, рік тому, вона знову почала розширюватися, перетворюючись практично в крижану прірву.

Підготовчі роботи з транспортування дослідницької станції почалися тоді ж, і незабаром планується її глобальний переїзд, який придбає вид небаченої досі операції. По-перше, вісім частин станції Хеллі VI будуть відчеплені один від одного, а потім їх вперше за історію створення відбуксує кілька спеціальних тягачів на відстань 23 км від початкового розташування. Очікується, що вся ця операція буде завершена до 6 квітня, а ми постараємося стежити за її здійсненням.