Вибір швейної машинки: поради фахівців

Вибір швейних машинок сьогодні досить великий. Проблема полягає в тому, що апарати, вартість яких відрізняється в кілька разів, часом бувають дуже схожі. Так якщо не видно різниці, чи варто переплачувати?

Правильно вибираємо швейну машинку

Насамперед, щодо виробників. Найбільш якісними вважаються швейні машинки Singer, Husqvarna, Jaguar, Brother, Janome, які, до речі, зараз вигідно можна замовити . Однак, вибір найкращої для Вас моделі неоднозначний, і тут потрібно враховувати багато чинників

- Перед покупкою вам слід визначитися з тим, для чого вам потрібна машинка: які тканини ви будете шити, як багато будете створювати виробів, скільки потрібно видів рядків, потрібна електроніка чи ні.

- У всіх типів швейних машин є знімна рукавна платформа, підсвічування, можливість шити подвійною швейною голкою, а швидкість роботи регулюється зусиллям натискання на педаль.

- При виборі швейної машинки звертайте увагу на кількість оверлочних рядків. Чим їх більше, тим краще.

- Функціональні можливості моделей повинні відповідати вашим потребам.

- На перший погляд здається, що керувати найдешевшою машиною нескладно. Однак, не завантажуючи новачка великою кількістю функцій, така машинка не дбає і про комфорт шиття.

Типи швейних машин

Електромеханічні машини. Такі моделі, як правило, управляються механічним перемикачем. Це найпопулярніший варіант для домашнього використання. Ці машини можуть робити один вид петель, у них відносно невелика кількість основних і декоративних строчок, працюють майже з усіма видами тканин.

Якщо вам часто доводиться підшивати штани або підганяти по фігурі сукні, така машинка окупиться через пару років

Такі моделі бувають з горизонтальним і вертикальним човником. Вертикальний човник довговічний, надійний, але обмежений шириною рядка. Горизонтальному човнику не потрібні налаштування натягу нижньої нитки, рідше необхідні догляд і мастило.

Електронні швейні машінкі. Всі вони забезпечені електронним процесором. Крім основних рядків можуть виконувати ще й дуже складні декоративні стібки. Деякі моделі таких машин замість педалей мають кнопку «старт-стоп», відповідно і швидкість шиття регулюється повзунком на передній панелі машинки. Такі машини можуть виконувати букви і цифри на тканини.

Комп’ютерні машіни. Ці моделі досить складні в управлінні, але допоможуть майстрині створити неповторну дизайнерську річ, яку неможливо купити ні в одному з магазинів. Але для роботи на такій машинці потрібно мати мінімум знань в комп’ютерних технологіях. Такі моделі можуть підключатися до комп’ютера для повного або часткового управління операціямі. Досить висока вартість таких моделей пояснюється дуже великою кількістю рядків і можливістю підключення швейно-вишивального блоку.