Як вибрати шкільний ранець: 10 практичних порад

Якщо для майбутнього першокласника шкільний рік починається з 1 вересня, то для батьків - задовго до цього дня. У величезному списку покупок особливе місце займає шкільний рюкзак. Мами і тата шукають зручний, легкий і одночасно місткий чемоданчик. Малюкові ж важливо, щоб за спиною висів ранець з яскравим цікавим дизайном.

Вибираємо рюкзак першокласнику за всіма правилами!

Є маса нюансів, які батькам варто врахувати: розмір рюкзака, його вага, ергономічність, посадка, якість і міцність використовуваних при пошитті матеріалів, відсутність різкого хімічного запаху, зовнішня привабливість, наявність регуляторів і додаткових відділень.

Вибираючи дитячу модель на свій розсуд, батьки обов’язково повинні враховувати думку дитини, адже рюкзак - це свого роду візитна картка першокласника. Щоб повністю бути впевненими в правильності своєї покупки, пропонуємо батькам скористатися наступними порадами:

- Дійсно хороші шкільні рюкзаки можна придбати тільки в спеціалізованих магазинах, де вам зможуть на вашу вимогу надати необхідні сертифікати якості. «Палей» - саме такий магазин, детальніше про цей популярний торгівельний майданчик дізнайтесь на paley.com.ua.

- Обравши вподобану модель, оцініть її вагу, взявши в руки. Дорогі моделі містять ці дані на етикетці відповідно до віку дитини. Для 1 класу ідеальним варіантів є рюкзак, який важить не більше 800-850 гр.

- А який рюкзак кращий для здоров’я першокласника? Спинка якісного виробу повинна мати таку ступінь жорсткості, щоб захищати спину дитини від травмування куточками підручників і при цьому бути досить зручною при носінні. Дуже добре, якщо спинка має спеціальну підкладку-сіточку, що пропускає повітря.

- Розмір ранця повинен бути таким, щоб його низ не звисав нижче попереку і не спадав з плечей. Оптимальна довжина рюкзака, призначеного для учня 1 класу - 30 см. Ні в якому разі не купуйте вироби на виріст: невідповідність габаритів фізіологічним даними дитини може стати причиною порушення його постави.

- Оцініть надійність регуляторів: під вагою навчального приладдя рюкзак не повинен опускатися вниз, лямки повинні бути м’якими і широкими. Деякі моделі мають додатковий утримуючий пояс.

- Залежно від потреб дитини варто придивитися до кількості внутрішніх і зовнішніх відсіків. Як правило, лише одного великого відсіку може не вистачити.

- Якість не повинна викликати підозр: блискавки не повинні заїдати, шви повинні бути виконані якісно без стирчачих ниток, застібки щільно застібатися. Дитина не повинна відчувати труднощів при користуванні ранцем, адже робити їй це доведеться регулярно по кілька разів на день. Тому надайте їй можливість перевірити зручність виробу самостійно.

- Не вибирайте рюкзак, якщо всередині він віддає їдким хімічним запахом. Це вірна ознака того, що виробник при виготовленні використовував низькоякісну сировину. Для деяких дітей він може стати причиною алергії.

- Кращі рюкзаки для першокласників виготовляються з міцних, вологостійких і якісно пофарбованих матеріалів. Це важливо: ранець не повинен бруднити одяг першокласника і вицвітати завчасно. Якщо провести по його поверхні вологим ватним диском або серветкою, то вони в ідеалі повинні залишитися чистими.

- Додаткова ручка у верхній частині виробу і підніжки на його дні будуть тільки плюсом.

- Вибирайте рюкзак з такого матеріалу, за яким нескладно доглядати і який можна випрати в машині-автоматі без побоювання за його зовнішній вигляд.