8 перевірених порад, які допоможуть вибрати потрібний ліхтарик

Вибір ліхтарика - зовсім непросте завдання, у всякому разі, якщо хочеться отримати в свої руки річ дійсно потрібну і корисну. Вибір освітлювального приладу для людини непідготовленої може стати серйозним викликом. У цьому огляді відповіді на найбільш важливі питання.

Світлодіод чи лампа розжарювання?

Сьогодні буде важко знайти ліхтар з лампою розжарювання, адже світлодіодний ліхтар за всіма статтями краще. Його не так легко розбити, він набагато менший за розміром, а також набагато ефективніший. Нарешті, термін служби світлодіодів вище, та й з фокусуванням світла справи йдуть на порядок краще.

Що таке люмен?

Люмен - це одиниця виміру світлового потоку. Якщо коротко, 1 люмен - це світло однієї воскової свічки зібране в промінь. Коли говорять про освітлювальні прилади, використовують поняття ламповий / діодний люмен і ліхтарний люмен (Bulb lumen і Torch lumen). Перший - це потік світла, що безпосередньо виходить з лампи. Другий - світловий потік з урахуванням втрат при проходженні рефлектора, лінзи, скла. Варто відзначити, що деякі недобросовісні виробники завищують яскравість своїх ліхтарів.

Що таке IPX-8?

Стандарт IP відображає ступінь захищеності ліхтаря (і будь-якого іншого обладнання) від негативних впливів навколишнього середовища. Цифра замість Х показує, наскільки добре ліхтар захищений від пилу. Цифра «8» гарантує повний захист від води при зануренні на глибину до 1 метра.

Анодування, що це?

Анодування - це покриття металу, яке підвищує його захисні властивості. З його допомогою захищають корпус ліхтаря. Електрику воно не проводить, крім того, покращує естетично якості освітлювального приладу. Чим вище показник анодування, тим краще.

Гладке скло чи лінза?

Ліхтарі оснащуються або лінзами, або рефлекторним склом. При використанні лінзи або системи лінз, пучок світла може приймати самі незвичайні форми. Фокусування такого ліхтаря буде змінним. Він може і добре світити вдалину, і добре працювати на ближніх дистанціях. Недоліком є ​​погана герметизація фокусіровочной системи.

Рефлектор - це відображаюча чаша, в самому центрі якої знаходиться лампа або світлодіод. Він збирає світло в пучок певної форми. Як правило, рефлектор дає хороший захист від води і пилу.

Який взяти відбивач?

Рефлектор може бути м’ятим або гладким. Гладкий відбивач використовується в далекобійних ліхтарях. Пучок світла матиме яскраве центральне пляма. Варто пам’ятати, що для таких ліхтарів також важливий диметр рефлектора, тим краще, чим він більший.

У свою чергу пом’ятий рефлектор використовується в ліхтарях, які будуть застосовуватися для ближнього освітлення. Світлова пляма буде мати менш яскравий центр, зате саме по собі буде набагато більше.

Теплий чи холодний?

Світлодіоди мають різну кольорову температуру, яка варіюється від жовтуватого до білої, що віддає синявою. Вибір кольору світлодіода залежить від поставленого перед ліхтарем завдання. Наприклад, для зовнішнього освітлення влітку буде краще тепле світло. Холодне світло краще підійде для роботи в приміщеннях.

А що з приводу ксенону?

Ксенонові лампи неймовірно ефективні. Однак, вони не позбавлені недоліків. Одним з таких залишається підвищена крихкість конструкції.

Якщо ви є прихильником туризму і інших видів активного відпочинку, на сайті interes.com.ua ви знайдете широкий асортимент туристичних і дорожних рюкзаків, одягу і взуття, різноманітних сумок, інструментів, ліхтарів, зарядних пристроїв, аксесуарів, і інших речей, які зроблять ваш відпочинок більш комфортним, безпечним, і приємнішим.