На заздрість БелАЗам: словенський модульний самоскид вантажопідйомністю в 760 тон

Що не кажіть, а розмір має значення! Особливо, коли мова йде про таку серйозну техніку, як кар'єрні самоскиди. Цю істину довели інженери зі Словенії, сконструювавши нещодавно машину, яка стане новим рекордсменом за вантажопідйомністю серед серійних кар'єрних самоскидів. Заявлена ​​вантажопідйомність, з якою повинна справитися новинка, вже майже в два рази перевищує показник найсильнішого з БелАЗів.

Словенська компанія ETF Mining Equipment готує до серійного випуску нову надважку вантажівку. Наразі машина існує тільки як прототип, однак вже зовсім скоро повинна вийти на трудову стежину в гірничодобувні кар’єри. Відомо, що новинка стане представником наступного покоління кар’єрних самоскидів і за своїми характеристиками повинна буде перевершити кращого представника сімейства БелАЗ, який на сьогоднішній день тримає пальму лідерства, і є найбільш вантажопідйомним самоскидом в світі.

Так, рекордсмен Книги рекордів Гіннеса монструазний БелАЗ-75710 має вантажопідйомність в 450 тонн. На тестах вантажівка, до слова, підняла ще більше. Так чи інакше, але це досягнення білоруського богатиря скоро померкне поруч з анонсованим самоскидом ETF MT-240. Заявлена ​​вантажопідйомність новинки складе всі 760 тон!

А головний секрет ETF MT-240 криється, звичайно ж, в його конструкції. Самоскид має модульну конструкцію і може складатися з декількох сегментів, які з’єднуються між собою. Конкретна модифікація вибирається відповідно до поставлених перед авто завданнями. Залежно від ситуації на вантажівку можна буде встановлювати додаткові двигуни, батареї, акумулятори.

Теж саме стосується і кабіни, а ще причепів, яких у ETF MT-240 може бути кілька. Кількість осей - 5, проте компанія пообіцяла надалі створити додаткові моделі на 2, 3 і навіть 8 осей. Залежно від конструкції, вантажопідйомність буде коливатися від 160 до 760 тонн.

Жодне будівництво не зможе обійтися без сучасної надійної ефективної спецтехніки. Саме такі крани, екскаватори, автогрейдери, самоскиди, навантажувачі, катки на сайті https://atpbud.com/ru/ пропонує на вигідних умовах АТП БУДІВЕЛЬНИК.