Зимовий догляд за шкірою обличчя - правила і помилки

Взимку жінок нерідко турбує підвищена сухість шкіри, лущення, стянутость або почервоніння. Які ж особливості догляду за шкірою обличчя в зимовий період?

Перш за все про те, як правильно скоригувати свій домашній догляд, як вибрати хороший крем для обличчя, який забезпечить належний захист і живлення в холодну пору року, (такий, до речі,  можна знайти в магазині косметики Cosmohit). А ще  фахівці розкажуть про найпоширеніші помилки, пов’язані з зимовим доглядом за шкірою.

Як правильно скорегувати догляд в зимовий період

Помилка # 1 - Деякі дівчата вважають, що взимку у них змінюється тип шкіри - влітку шкіра жирна або комбінована, а взимку суха.

Насправді тип нашої шкіри не змінюється протягом усього життя. Просто з віком або в зимовий період будь-яка шкіра стає трохи сухішою. Тому і виникає необхідність коригувати догляд. Але з урахуванням типу шкіри.

Є одна дуже проста і універсальна порада. Взимку в якості денного захисного крему вибирайте засоби, призначені для шкіри сусіднього типу, яка трохи сухіше, ніж ваша. Наприклад, якщо у вас жирна шкіра, і влітку ви користуєтеся кремом або гелем з матуючим ефектом для жирної шкіри, то на зиму візьміть легкий денний крем для комбінованої шкіри.

Якщо у вас комбінована шкіра, взимку ви можете використовувати денний крем для нормальної шкіри. Володарі нормальної шкіри взимку при необхідності цілком можуть перейти на денний крем для сухої шкіри. А якщо у вас суха або дуже зріла шкіра - взимку ви можете використовувати денний захисний крем для дуже сухої шкіри.

Які компоненти бажані в складі зимового захисного крему

Помилка # 2 - Взимку не можна користуватися зволожуючим кремом. Тому що зволожуючий крем містить воду, а на морозі вода замерзне, перетвориться в лід і зашкодить нашій шкірі.

Насправді будь-який крем містить воду. Але жодний крем не може замерзнути на нашій шкірі, тому що організм постійно підтримує нормальну температуру тіла. І крем, який ми наносимо, дуже швидко нагрівається до температури шкіри.

Однак, взимку, коли шкіра схильна до втрати вологи і стає сухішою, виникає необхідність використовувати більш насичений денний крем, у якого захисні і поживні властивості переважають над зволожуючими.

Компоненти, які сприяють зволоженню шкіри, можна розділити на 2 групи:

- Речовини, які уповільнюють випаровування вологи з поверхні шкіри
- Речовини, які притягують вологу з навколишнього середовища

Сучасні косметичні засоби зазвичай містять в своєму складі і ті і інші компоненти. Однак в зимову пору року потрібно віддавати перевагу крему, в якому переважають компоненти, що уповільнюють випаровування вологи з поверхні шкіри. Тому що взимку, коли ми гуляємо на морозному повітрі, шкірі насамперед потрібен захист. А в теплих приміщеннях в опалювальний сезон повітря містить дуже мало вологи, і компонентам косметики, які здатні притягувати вологу з повітря, в цей період притягувати особливо нічого.

Більш того, якщо повітря в приміщенні дуже сухе, такий крем починає витягати вологу з вашої шкіри. Тому в зимовий час багато жінок часто скаржаться на те, що начебто регулярно користуються хорошим кремом, а шкіра все одно страждає від сухості. Дуже часто причина цього в тому, що цей крем просто не підходить для зимового періоду.

Зимовий денний крем насамперед повинен містити в своєму складі рослинні масла і вітаміни. Рослинні оливи утворюють на поверхні шкіри захисну плівку і таким чином захищають її від надмірної втрати вологи. А вітаміни забезпечують додаткове живлення шкіри в цей період.

В першу чергу варто віддати перевагу таким компонентам, як:

Масло Ши - Shea Butter, або ще воно називається масло каріте - Butyrospermum Parkii Butter
Масло авокадо - Avocado Oil
Вітамін Е - Tocopherol (Tocopheryl Acetate)


Які компоненти небажані в складі зимового захисного крему

Продукти нафтохімії. Такі як:

Мінеральне олива - Mineral oil
Вазелін - Vaseline (Petrolatum, petrolatum liquid, Petroleum oil)
Парафін - Liquid paraffin (Paraffin oil, Paraffinum liquidum)
Ці компоненти з одного боку дійсно дуже добре захищають шкіру від втрати вологи.

Однак в цьому-то і проблема - при постійному використання таких засобів клітини шкіри перестають помічати, що потрібно відновлювати ліпідний бар’єр і згодом шкіра виявляється нездатна самостійно утримувати вологу, тому в підсумку без крему постійно турбує сухості та стягнутості шкіри.

А що стосується зволожуючих компонентів, які притягують вологу - наприклад, таких як гіалуронова кислота, сечовина, гліцерин, то в зимовому захисний крем вони мають другорядне значення.