Слідом за “Богемською рапсодією”: в Голлівуді знімуть фільм про The Beatles

Apple Corps і WingNut Films спільно з режисером Пітером Джексоном почали роботу над документальною картиною, яка розповість про створення альбому Let It Be групи The Beatles. У фільмі будуть використано 55 годин відеоматеріалів, записаних під час роботи в студії в січні 1969 року, і котрі до цього ніде не демонструвалися.

Let It Be, 13 і останній студійний альбом групи, з’явився на прилавках магазинів в травні 1970 року. У січні 1969 року The Beatles вирішили створити фільм-хроніку про записи в студії і випустити його одночасно з черговим альбомом. Протягом цілого місяці оператори ретельно задокументували, як музиканти записують пісні.

Заключним епізодом зйомок став імпровізований концерт, який група влаштувала 30 січня на даху будівлі студії звукозапису рівно 50 років тому. Виступ тривав близько 40 хвилин, поки в результаті не було припинено поліцією, викликаної жителями сусідніх будинків. Цей міні-концерт, як в результаті з’ясувалося, став останнім виступом групи. Хроніка роботи над альбомом так і не була випущена.

«Надані нам 55 годин досі небачених матеріалів і 140 годин звукозаписів гарантують, що фільм дасть фанатам The Beatles те, про що вони завжди мріяли, - йдеться в заяві Джексона. - Наче машина часу переносить нас в 1969-й, де ми самі можемо опинитися в студії і побачити своїми очима, як четверо друзів разом створюють велику музику ».

Проект розробляється при повній підтримці Пола МакКартні, Рінго Старра, Йоко Оно з боку покійного Джона Леннона і Олівії Харрісон з боку Джорджа Харрісона. Джексон не тільки поставить картину, але і спродюсує спільно з Клер ОЛСС.

Для роботи над проектом буде використана та ж технологія, яка дозволила команді Джексона відновити і очистити архівні матеріали Першої світової війни у ​​фільмі «Вони ніколи не стануть старше».

Нагадаємо, Пітер Джексон - відомий новозеландський кінорежисер, володар трьох премій Оскар. Всесвітню популярність йому принесли кінотрилогії за творами Дж. Р. Р. Толкіна Володар кілець і Хоббіт.