У нових смартфонах Samsung буде 1 терабайт пам’яті

Компанія розробила перший мобільний чіп за технологією eUFS на 1 ТБ, готовий до масового виробництва. Першою моделлю з терабайтом пам'яті на одному чіпі може стати Galaxy S10.

Новий чіп створений з тими ж розмірами, що і у попередньої моделі Samsung об’ємом 512 ГБ. Швидкість читання блоку пам’яті до 1000 мегабайт в секунду. В Samsung говорять, що це в 10 разів більше, ніж у звичайної карти microSD і вдвічі більше, ніж забезпечує стандартний 2,5-дюймовий твердотільний накопичувач (SSD) з інтерфейсом SATA. До речі смартфони Samsung, інших популярних виробників, ноутбуки купити в Харкові на abcua.com - це найоптимальніший варіант, адже ціни тут найкращі, можете самі переконатися!

- Ми очікуємо, що чіп зіграє вирішальну роль в тому, щоб користувачі майбутніх пристроїв по функціональності більше відчували їх як ноутбуки, - коментує керівник комерційного відділу Samsung Чеол Чой, з посиланням на офіційний блог компанії. - окрім цього завдяки нашим чіпам стане можливою високошвідкісна безперервна зйомка з показниками до 980 кадрів в секунду. Відбувається це за рахунок того, що довільний запис виконується в 500 разів швидше (50 000 IOPS), ніж дозволяють навіть високопродуктивні карти microSD.

Варто зазначити, що чіпи eUFS від Samsung швидко еволюціонували: за чотири роки обсяг їх пам’яті виріс з 128 ГБ до 1 ТБ. Компанія вже в минулому році просувала Galaxy Note 9 як терабайтний пристрій, але з застереженнями. Внутрішньої пам’яті там було 512 ГБ, тобто терабайт потрібно було добирати покупкою додаткової флешки на ще на 512 ГБ.

Ходять чутки, що вже лінійка S10 отримає версію на 1 терабайт. Також флагманська модель отримає 12 ГБ оперативної пам’яті.

Восени Samsung показала нову версію чіпсета Exynos - 9820. Його встановлюватимуть на флагманські моделі марки, так що, швидше за все, він складе компанію новому блоку пам’яті. Чіпсет виробляють по 8-нм техпроцесу FinFET. На одній мікросхемі розміщений спеціалізований процесор для обробки ІІ-алгоритмів, два високопродуктивних ядра ARM Cortex-A75 і чотири енергоефективних Cortex-A55.

До цього Samsung домоглася іншого прориву у виробництві мікроелектроніки. Компанія почала виробництво мікропроцесорів за технологією EUV - фотолітографії в глибокому ультрафіолеті. Вчені намагалися застосувати її на протязі 30 років, тепер вона наблизила південнокорейського виробника до 3-нм техпроцесу.