Квіти для коханої: вибираємо букет правильно

До Дня всіх закоханих залишається все менше днів, а значить, незабаром почнеться справжній квіткової бум. Як вибрати правильний букет, що зробити, щоб він простояв довше звичайного, - саме цими питаннями задаються багато молодих людей, які хочуть порадувати улюблених в святковий день.

Можна сказати, що мода на квіти ніколи не пропаде. Адже букет хороших тюльпанів або троянд завжди є приємним бонусом до свята. Флорист допоможе створити справжній витвір мистецтва. Завдяки наполегливості вийде знайти такий букет, який підкреслить індивідуальність другої половинки.

Вибрати квіти досить складно. Перед тим як купити букет, зрозумійте, яка у вас мета: ви хочете здивувати другу половинку або зробити невелике доповнення до основного подарунка. Від цього будуть залежати ціна і зовнішній вигляд букета. Тим, хто хоче здивувати своїх коханих, фахівці рекомендують дарувати хризантеми, півонії, півоновидні троянди, гортензії, які можна замовити на сайті Buket-express.ua. Також, зараз дуже популярний ранункулюс. Це рід однорічних або багаторічних трав’янистих рослин сімейства жовтців. Можна зібрати гарний букет з цих квітів, і ваша дівчина точно не залишиться байдужою. Однак треба пам’ятати, що такий подарунок не буде дешевим. Стебло однієї квітки коштує близько 70 грн.

На думку експертів, при виборі букета варто враховувати смаки коханої. Якщо ваша дівчина вважає за краще тільки троянди, то їх і треба дарувати.

Чому при виборі букета квітів троянди є приоритетним у багатьох людей? Це, природно, пов’язано з їх неповторним ароматом і строго красою. Ці квіти були завжди на верхівці квіткової ієрархії і вважалися найбільш ексклюзивними і розкішним. Яскраво-червоні троянди символізують пристрасть, справжню любов, гарячу, яка здатна спалити все на своєму шляху. Бордові троянди означають шалену пристрасть і сильне захоплення. Бордові троянди частіше дарують на День святого Валентина. Жовта троянда характеризує дружбу, радість, а також примирення, - розповіла флорист.

Якщо ви хочете, щоб ваш букет простояв довго, то варто вибирати гвоздику, орхідею, хризантему, альстромерії або альпійську троянду.

При виборі квітів потрібно звертати увагу на кілька пунктів. Наприклад, хороший флорист вам завжди скаже, що певні рослини знижені в ціні, тому що вони вже довго стоять. Так фахівець зніме з себе відповідальність за подальший стан букета. Якщо ви вибираєте троянди, то бутони не повинні бути дуже розкритими і поникаючими. Щільність квітки ви перевірити, швидше за все, не зможете. Адже якщо все люди будуть чіпати бутони, то квіти швидко зів’януть. Варто звернути увагу на стебло. На них ні в якому разі не повинно бути плям, вм’ятин, обривів, слідів подвядания. Повинно насторожити також наявність кидаються в очі прожилок, явно більш темних або світлих, ніж лист і стебло, а вже тим більше синюватого, червоного або до жовтуватого відтінків. Такі вкраплення доводять, що для додання яскравості квітки рослина накачали барвником, а такі ін’єкції зведуть його і без того коротке життя до мінімуму.

Якщо говорити про тюльпани, то квіти з дуже гнучким стеблом простоять в красивому вигляді менше, ніж їх побратими зі стеблом більш твердим, прямим. Чим тугіше зібраний «в кулак» бутон, тим довше тюльпан протримається. Тюльпани з натягнутими на квітку резиночками не беріть. Що ж стосується лілій, то чим сильніше запах у них, тим коротше життя.

Можна купувати збірні і готові букети. В період свята композиції довго не стоять в холодильнику і є шанс, що ваш подарунок зібрали зовсім недавно. Однак перед покупкою все ж варто уважно подивитися на букет. Відзначимо, щоб зберегти термін життя подарунку, варто дотримати деякі правила. По-перше, кожен день потрібно міняти воду і мити вазу, в якій стоїть ваш букет. Крім того, перед тим, як опустити назад в ємність квіти, їх варто підрізати гострим ножем.

Букет не повинен стояти на кухонному столі, поруч з їжею або на вікні, тому що в таких локаціях, як правило, протяг. Не варто ставити вазу поруч з батареєю. Ви повинні знайти таке місце, де квіти не будуть потрапляти під прямі сонячні промені.

Для того, щоб рослини довше зберігали свіжість, в воду додають різні консервуючі речовини. У будь-якому квітковому магазині можна купити спеціальний порошок для збереження квітів. Також в воду можна додати таблетку аспірину (одна таблетка на літр води), трохи цукру (половина чайної ложки на літр) або кухонну сіль (0,2 грама на літр).