Актуальні рекомендації по вибору бра

Бра - це настінний світильник, який може доповнити інтер'єр кімнати, а також створити додаткове освітлення для читання книг або створення затишної атмосфери. Якщо Ви не знаєте, як вибрати бра для спальні або іншої кімнати, щоб все виглядало гармонійно і стильно, то ми пропонуємо Вам ознайомитися з цією статтею. Пам'ятайте, що з таких дрібниць створюється неповторний дизайн будь-якої квартири або приватного будинку.

Функції

У будинку бра може виконувати кілька функцій і від цього буде залежати вибір приладу:

1. Локальне освітлення. В цьому випадку світильники виконують свою пряму функцію і їх вибирають для використання за призначенням. Можна підібрати бра для освітлення дзеркала у ванній або картини на стіні в залі. Також поширеним варіантом є установка настінних приладів над ліжком в спальні для комфортного читання.

2. Освітлення для атмосфери. Багато хто прагне вибрати красиві світильники, які допоможуть створити як урочисту, так і інтимну обстановку. Такі моделі повинні комбінуватися з люстрами. При цьому, коли потрібно яскраве світло, можна включити всі наявні освітлювальні прилади. Якщо ж, навпаки, хочеться затишку і напівтемряви, залиште включеними тільки бра.

3. Замість люстри. У певних випадках Ви навіть можете вибрати настінні світильники замість стельових. Наприклад, для освітлення коридору або маленькому передпокої з низькими стелями немає сенсу купувати розкішну люстру, яка буде здаватися занадто масивною. Компактні освітлювальні прилади будуть виглядати доречніше і цікавіше. Також ними можна висвітлювати сходи.

4. Зонування. Ви можете візуально розділити кімнату на різні зони - для відпочинку, навчання, прийому їжі і т.д.

5. Прикраса. Іноді єдиною функцією настінного світильника є прикраса кімнати. Зараз існує безліч найрізноманітніших моделей, які підійдуть під будь-який дизайн.

З якою би метою ви не збиралися обзавестися цим освітлювальним приладом, знайте, що чудові бра настінні різної конструкції, дизайнерського виконання, і цінової категорії пропонує інтернет-магазин g9.com.ua. Перегляньте каталог, і там ви обов’язково знайдете модель, яка найкращим чином доповнить інтер’єр вашої вітальні, спальні, дитячої чи іншої кімнати.

До речі, на сайті можна скористатися ефективним пошуковим функціоналом, що профільтрує пропозиції по виду, стилю, кольору і матеріалу плафону і основи, виробнику, ціні і іншим параметрам. Таким чином ви ви швидко знайдете найоптимальніший по вашим запитам і уподобанням бра і інші види світильників.

Приклади дизайну

Якщо Ви хочете вибрати стильні бра, які підходять до інтер’єру, то Вам необхідно знати, що майже всі моделі таких світильників можна розділити на два стилі:

Класичні. Розкішні моделі «під старовину» з витонченими абажурами, використанням кришталю і кріпленням під срібло, золото або бронзу.

Сучасні. Тут вже є де розгулятися фантазії при виборі освітлювальних приладів. Ви можете вибрати моделі всіляких форм, розмірів і кольорів. Головне, щоб вони поєднувалися із загальним інтер’єром кімнати і будинки в цілому.

Класичні бра повинні розташовуватися симетрично, і вони не купуються по одній штуці. З сучасними моделями правила приблизно такі ж, однак останнім часом дизайнери все частіше експериментують з їх кількістю і розташуванням. Можливо, варто провести експеримент і Вам, але робіть це дуже обережно, щоб не зіпсувати загальний інтер’єр.

Що ще потрібно знати

Правильно вибрати бра - важливе завдання і існують деякі хитрощі, які допоможуть Вам у цьому. При висвітленні дзеркала використовуйте два світильника з двох сторін. Врахуйте, що світло повинне бути досить яскравим, але при цьому не сліпучим. До того ж стиль дзеркала повинен повністю збігатися зі стилем бра. Якщо Ви хочете вибрати настінні світильники для освітлення картин, то слід купувати прилади з матовими плафонами, щоб не було непотрібних відблисків.

Підбираючи моделі для читання також краще зупинити свій вибір на матових плафонах. Добре, якщо у вироби буде регулятор яскравості, сам світ повинен бути максимально комфортним і наближеним до природного. Настінний світильник обов’язково повинен поєднуватися з люстрою (при її наявності). Найчастіше купується відразу набір з люстри, бра або торшера для комбінованого освітлення. Якщо Ви вирішили вибрати все окремо, прослідкуйте, щоб всі моделі гармоніювали один з одним.

Бра, які спрямовані вгору, зорово подовжують низька стеля. Спрямовані вниз відповідно зроблять його ще нижче.