Вибираємо сонцезахисні системи для вікон

Ремонт квартири, і супутні йому такі негативні явища, як бруд, розруха і безлад накінець відійшли в минуле, на стінах красуються новенькі модні шпалери, під ногами чудовий паркет, чи ламінат, зверху оригінальна підвісна стеля, ну і, звичайно ж, нові чисті вікна радують око. Втім, все одно чогось не вистачає.

Ну звичайно! Літнє, яскраве сонце розійшлося не на жарт, і залило всю кімнату своїм надмірно яскравим світлом, заважає вранці спати, а в перебігу дня працювати і значно нагріває приміщення. Мабуть дає, навіть надмірно, занадто, забагато світла!

Чим би завісити вікно? Стародавні тюлеві фіранки вже не годяться, вони вже давно вийшли з моди, непопулярні, застаріли, та й просто не підходять до нового дизайну і інтер’єру кімнати. І що ж в такому випадку слід робити? Ми йдемо купувати сучасні і недорогі сонцезахисні системи.

Такі системи для вікон є конструкції, що дозволяють регулювати надходження сонячного світла в приміщення. Існує широкий вибір моделей, які підбираються відповідно до особливостей склопакетів.

А от, власне, до самого вибору потрібно підійти з усією серйозністю, адже не зважаючи на пропоноване різноманіття, далеко не кожна конструкція відповідатиме вашим очікуванням, і, насамперед в плані надійності і функціональності. Тому обирайте перевірені місця, а саме таким можна вважати інтернет-магазин сонцезахисних систем Nikoss, якийна протязі вже понад 20 років радує оригінальними якісними вертикальними і горизонтальними жалюзі на вікна з різноманітних матеріалів, тканинними і бамбуковими ролетам, системами День-Ніч, а також рулонними і римськими шторами власного виробництва як для житлових приміщень, так і для офісних. Ви можете прямо зараз перейти до каталогу пропонованих виробів, ознайомитись з вподобаною сонцезахисною системою, а також в любий зручний час отримати професійну безкоштовну консультацію.

Розглянемо основні види сонцезахисних систем.

Горизонтальні жалюзі

Ці конструкції відрізняються універсальністю - вони встановлюються на дерев’яні, пластикові і металеві вікна. Горизонтальні жалюзі популярні завдяки доступній вартості та простоті конструкції. Горизонтальна стрічка має ширину 16, 25 або 50 мм, створюється з алюмінію, після чого покривається пластиковим напиленням, що виключає вигоряння виробів під сонцем.

Популярні дерев’яні та бамбукові конструкції. Вони гармонійно виглядають на дачах, в заміських будинках, в квартирах, інтер’єр яких стилізований під дерево. Такі вироби важкі, тому найчастіше керуються дистанційним пультом. Бамбукові коштують дешевше, при цьому вони легше і представлені в широкому спектрі відтінків і малюнків.

Вертикальні жалюзі

Це найпопулярніші сонцезахисні системи для будинку або офісу. Вони монтуються в віконні отвори будь-яких розмірів. Відрізняються зручністю відкривання і закривання, простотою монтажу, широким асортиментом матеріалів, завдяки чому легко підбирається варіант для інтер’єру будь-якої стилістики. Єдиний серйозний недолік таких систем - трудоємке чищення.

Вертикальні жалюзі представлені в широкому розмаїтті. У тканинних ламелі створюються з синтетичного матеріалу, монтувати їх можна у віконний отвір або на нього. Вертикальні пластикові системи підходять для запорошених приміщень, їх простіше чистити, вони тривалий час зберігають привабливий вигляд.

Алюмінієві жалюзі мають аналогічну конструкцію, а для створення ламелей використовується тонкий алюміній. Такі моделі доцільно встановлювати в приміщеннях, до яких пред’являються серйозні вимоги пожежної безпеки.

Рулонні жалюзі

Ці сонцезахисні системи являють собою полотно, яке намотується на вісь. Відрізняються зручністю управління, їх можна піднімати / опускати до досягнення певного рівня. Рулонні жалюзі представлені у вигляді рольштор і рулона-жалюзі. Кріпляться до стіни, стелі спеціальними елементами. Рулонні сонцезахисні системи створюються з тканини, бамбука. Бамбукові вироби перетворюють інтер’єр, відрізняються функціональністю і простотою управління. Тканинні рулонні жалюзі дають можливість створити в інтер’єрі будь-освітлення.

Якщо площа скління велика, і використовуються рулонні жалюзі, вони доповнюються електричним приводом. Він дозволяє управляти одним полотном або повністю всією системою. До відмінних рис цих сонцезахисних конструкцій відносяться поєднання з гардинами і портьєрами, створення приємної атмосфери в приміщенні і функціональність.

Плісе

Жалюзі-плісе - це справжній шедевр сонцезахисних систем! Відрізняються багатофункціональністю, естетичністю, різноманітним набором можливих конфігурацій. Плісировані жалюзі дозволяють прикрасити вікна і додати інтер’єру незвичайний вигляд. До переваг їх використання відноситься простота догляду (їх можна монтувати на кухні або балконі), можливість закриття від низу до верху, широкий вибір систем під напівкруглі, трапецієподібні і трикутні вікна.