Як розмістити ікони в будинку: корисні поради

Ви віруюча людина? В такому випадку вам потрібно подбати про те, щоб у вашому домі були ікони. Вони зберігають позитивну енергетику і запобігають негативному впливу на вас і вашу родину. Одне з головних питань - як повісити ікони в квартирі так, щоб вони дійсно "працювали"? Для максимального результату вам потрібно дотримуватися деяких правил, завдяки яким в вашому домі завжди буде гармонія і затишок.

Вибір святині

Для початку вам потрібно визначитися, які саме святих ви хочете бачити в будинку. Напевно у вас є кілька святих, яким ви часто молитеся, чи не так? Зупиніть вибір саме на них. Багато зупиняють вибір на зображенні Діви Марії, а також Ісуса. А замовити великі ексклюзивні ікони ви можете по посиланню https://pravoslav-shop.com.ua/ru/ikony-bolshie-i-jekskljuzivnye/, погодьтесь це справжні твори мистецтва, які стануть свого роду центром духовного єднання у помешканні щиро віруючої людини!

Місце

Ікони в сучасній квартирі можна розмістити не тільки у вітальні, але і на кухні. У деяких людей є упередження, що зображення Святих не підходять під сучасне оформлення інтер’єру. Немає нічого поганого в тому, що ви розмістите зображення навіть в квартирі з сучасним ремонтом, воно буде гармонійно виглядати і не привертати увагу. До того ж в такому випадку ми радимо зупинити вибір на невеликій іконі, яка не буде кидатися в очі.

Куточок з іконами найкраще облаштовувати в східній частині приміщення. А що робити, якщо через планування це проблематично? В такому випадку вам потрібно вибрати той кут, який ближче до сходу. Також ви можете розташувати деякі ікони в інших частинах будинку, таким чином дух Святих буде підтримувати вас. Якщо ви хочете поставити ікони в декількох місцях, бажано щоб вони були однакового розміру і оформлені в одному стилі.

Кілька десятиліть тому для ікон в кожному будинку відводилося спеціальне місце. Зараз такий куточок можна побачити рідко, до того ж не завжди вистачає місця в приміщенні. Набагато зручніше встановити ікону там, де вам зручно.

Як правильно розмістити ікони в квартирі?

Якщо вам потрібно розмістити кілька невеликих образів в одній кімнаті, радимо придбати спеціальну шафку з прозорими дверцятами або встановити на стінах полки. Хочете повісити образ в дитячій кімнаті? Радимо вибрати зображення Ангела-Хранителя, це відмінний вибір для малюка. Над вхідними дверима в житло вішається образ Покрови Пресвятої Богородиці.

На чільному місці повинен бути Спаситель, зображення повинно виділятися більшими розмірами. Зліва від Христа повинен розташовуватися образ Святої Богородиці. Зверху можна розміщувати ікони, виняток - Свята Трійця і Таємна вечеря.

Під зображенням Христа і Богородиці можна розмістити іменні ікони, а також образи Святих. При розташуванні образів обов’язково враховуйте церковну ієрархію, увінчайте все ікони хрестом.

Де ставити ікони в квартирі не можна?

Не рекомендуємо розміщувати їх в спальні, тому що в цьому місці відбувається інтимна близькість (гріховні втіхи). Якщо ви все-таки вирішили повісити образи тут, на ніч прикривайте їх тканиною.  А ще ні в якому разі не ставте біля образів святих особисті фото, косметику та інші світські дрібниці.

Не можна розміщувати їх біля вікон або на тому місці, куди падають прямі сонячні промені. Під час молитви у вас повинно створюватися відчуття таїнства єдності з Богом, тому відкриті сонячні простори не підходять.