Запчастини через Інтернет. Як уникнути помилок?

Якщо раніше для пошуку всього лише однієї деталі доводилося обійти кілька магазинів або авторинків, то зараз ця процедура помітно спростилася. Інтернет-магазини автозапчастин - хороша альтернатива ринкам і шротам: тут можна оперативно замовити навіть найрідкіснішу деталь по досить поступливою ціною.

Купівля через Інтернет: данина моді чи вигода?

Незаперечною перевагою віртуальних магазинів запчастин є економія часу. На цих торгівельних майданчиках всі запчастини класифіковані по каталогам, за допомогою яких легко знайти потрібну деталь. Для прикладу, якщо вам потрібен радіатор для якоїсь моделі SKODA, заходите у відповідний розділ каталогу https://novaton.ua/categories/cars_skoda_163_23_1 інтернет-магазину Новатон, ознайомлюєтесь з пропозиціями, і якщо все влаштовуєте, роблячи пару кліків оформляєте покупку.

Інший вагомий плюс - інтернет-магазин пропонує товар з мінімальною націнкою: адже продавцю не потрібно платити за оренду і обслуговування приміщення для роздрібної торгівлі. До того ж не потрібно платити зарплату штату менеджерів, які працюють на роздробі: заповнювати і редагувати каталоги в Інтернеті, а також обробляти замовлення можуть максимум дві-три людини. Тому і виходить, що деякі автодеталі при замовленні через Інтернет обходяться в півтора рази дешевше.

Запчастини онлайн: критерії надійності постачальника

При запиті в пошуковику «Інтернет-магазин запчастин» видається кілька мільйонів пропозицій купівлі запчастин онлайн. При виборі віртуального магазину запчастин фахівці в області продажів рекомендують звернути увагу на саме оформлення сайту, обсяг представлених каталогів запчастин, опис термінів і умов доставки, а також гарантійні зобов’язання продавця. Корисно також подивитися статистику відвідуваності сайту, адже це безпосередньо вказує на популярність інтернет-магазину.

Загалом, всі інтернет-магазини діляться на дві категорії. Перша - це компанії, які працюють тільки під замовлення і викуповують деталі у великих постачальників запчастин, перепродуючи їх клієнту. Інші, більш серйозні, представляють велику юридичну особу, що володіє власним складом запчастин при наявності в ньому як мінімум трьох-чотирьом тисяч найменувань деталей.

Крім того, деякі інтернет-магазини також мають власний форум, де обговорюються ті чи інші новинки, а також корисні поради по використанню автохімії та витратних матеріалів. Наявність форуму також говорить про те, що на сайті вже сформоване своє автомобільне співтовариство, що складається з клієнтів даного інтернет-магазину.

Ще одна тонкість - наявність на сайті реквізитів, а також юридичної та поштової адреси інтернет-магазину. Це важливий показник надійності компанії, а також можливість відшукати фактичне місцезнаходження компанії, якщо виникне така потреба.

Остерігайтеся підробок!

Вибір запчастин - це вічні роздуми між оригінальними і неоригінальними деталями. Перші виготовляються безпосередньо автовиробником, мають фірмовий логотип, серійний номер і гарантію виробника. Другі працюють за ліцензією виробника фірмами і мають не менше високу якість, оскільки виготовляються з дотриманням всіх вимог автовиробника.

Складність вибору для клієнта обумовлюється широким спектром пропозицій різних виробників і ціновим діапазоном. У такій ситуації, не володіючи належним досвідом, велика ймовірність придбати деталь поганої якості. Тому фахівці рекомендують використовувати саме оригінальні запасні частини або ж проконсультуватися з менеджером при покупці неоригіналів.

А ось деталі, у яких не можна визначити фірму-виробника, використовувати часом не тільки не вигідно, але й небезпечно.

Як уникнути підробки? З досвіду покупців, найчастіше підробляють витратні матеріали: гальмівні колодки, фільтри, всілякі прокладки та інші дрібні гумові деталі. Вихід - знайти перевіреного продавця запчастин і працювати тільки з ним. І тут незаперечна перевага інтернет-магазину Новатон - широкий асортимент деталей і витратних матеріалів, що дозволяє клієнту замовити все в одному місці.

На запчастини, пропоновані хорошим інтернет-магазином, надається гарантія від виробника. При цьому деталь повинна бути встановлена ​​в сертифікованому сервісі, який має всі необхідні документи на регламентовані роботи.