GAC Entranze Concept: чим здивували китайці в Детройті

Завзятості товаришів з китайської державної компанії GAC Motor можна тільки позаздрити. Кілька років тому вони поставили собі за мету вийти на міжнародний ринок, і втілюють задумане в життя, незважаючи на шалені "зустрічні вітри". При цьому СНД і Європа - це лише побічні напрямки: управлінці GAC Motor в першу чергу мріють про американський ринок. І вже кілька років регулярно привозять свої машини на Детройтський автосалон.

А зіркою серед десятка серійних моделей на стенді GAC Motor опинився концепт-кар Entranze. Машина для компанії символічна, про що свідчить навіть назва: Entranze англійською звучить як «entrance», тобто «вхід».

Це перша машина, створена у відкритій навесні минулого року каліфорнійській дизайн-студії, яку очолив швед Понтус Фонтеус. На його рахунку співпраця з кількома гучними глобальними автобрендами, але найбільше в минулому Понтус був відомий як дизайнер інтер’єрів автомобілів Volvo і Volkswagen. А ще - як головний дизайнер електромобільного стартапу Faraday Future. Втім, цю китайсько-американську компанію Фонтеусу довелося покинути через її фінансовий крах - щоб тут же приєднатися до GAC Motor.

Навички інтер’єрників допомогли Понтус запропонувати для концептуального крос-мінівена GAC Entranze незвичайну архітектуру салону. Якщо практично всі трьохрядні автомобілі в наші дні мають посадкову формулу 2 + 3 + 2, то у концепту Entranze тримісним зроблений перший ряд, а на середньому ряду - два крісла, розділені широким проходом. На жаль, нічого не відомо ні про реалізацію функцій керування авто, ні про відео і аудіо начинки. До речі, якщо ви бажаєте мати в салоні хороший автозвук, скористайтесь послугою установка акустики  від компанії “Килогерц”.

В іншому машина схожа на десятки інших фантастичних концептів. З боків у неї чотири зсувних скляних дверей, а на передній панелі - два величезних дисплея на органічних світлодіодах. Правда, деяка інтрига криється в силовому агрегаті. Зрозуміло, він електричний, проте компанія натякає, що підійшла до розміщення електромоторів нетривіально. Втім, на цьому офіційна інформація вичерпується.

Крім яскравого концепт-кара, компанія GAC Motor привезла в Детройт і важливу інформацію. Китайці повідомили, що буквально днями став до ладу фірмовий науково-технічний центр в містечку Фармінгтон-Хіллз (штат Мічиган). Крім того, компанія зареєструвала в каліфорнійському Ірвайні свою американську штаб-квартиру, яка буде займатися плануванням, маркетингом і фінансами. А на наступному тижні представники GAC Motor приїдуть на засідання американської Національної асоціації автомобільних дилерів (NADA), де напевно будуть вербувати продавців своїх автомобілів в США.

Втім, над усією цією активністю висить дамоклів меч підвищення до 25% американських ввізних мит на товари китайського походження. Остаточне вирішення питання щодо нових тарифів поки що відкладено до 1 березня. І якщо воно виявиться не на користь КНР, то, ймовірно, Entranze доведеться перейменовувати якщо не в «Exit», то в «No Entranze, Still».