Обмінники криптовалюти: як вибрати надійний сервіс

Інвестиції в криптовалюту - популярний спосіб примноження коштів. Широке поширення цифрових грошей багато в чому пояснюється їх доступністю: будь-який користувач може зараз придбати потрібну кількість віртуальних монет і отримати відчутний прибуток. Однак, для початківця інвестора процес вибору і покупки конкретних активів часто виглядає складним завданням. Як новачкові купити криптовалюту за звичайні гроші і які способи обміну є найбільш вигідними?

Чим обмінник криптовалют відрізняється від криптовалютної біржі?

Перш за все, самим принципом торгівлі. Біржа надає площадку для торгівлі і виступає посередником між покупцями і продавцями. Торгуючи на біржі, ви маєте справу з приватними власниками активів, тобто, такими ж трейдерами, як і ви.

Обмінник же приймає безпосередньо участь в торгівлі. Торговельні операції ведуться не з іншими користувачами, як на біржі, а з самим обмінником (точніше, його власником або власниками). На відміну від бірж, обмінники розраховані на звичайних користувачів, які хочуть швидко обміняти гроші. Для цього не потрібні якісь спеціальні навички або знання.

Як вибрати надійний і вигідний обмінник

Зараз досить багато обмінних сервісів, які працюють з криптовалютою. Це дозволяє користувачам вибирати сервіс з найбільш вигідними умовами. А таким по праву можна вважати coinspace.io/ru, і на це є свої вагомі причини:

- Оперативність, доступність функціоналу, безпека. Інноваційний автоматизований сервіс дозволяє максимально швидко обробляти заявки. Окрім того, для конвертації цифрової валюти не потрібно проходити процедуру реєстрації. Реєстрація передбачена виключно заради вашої зручності та можливості залучення партнерів по реферального посиланням.

- Операції проводяться з усіма основними криптовалютами - Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Monero, Dogecoin і Dash.

- Наявність партнерської програми відкриває унікальну можливість отримання великої частки прибутку з кожного приведеного по реферального посиланням клієнта.

- Вигідний курс. Обмінник Coinspace.io пропонує користувачам курс, який відповідає показникам на популярних біржах.

Не переконали, бажаєте самі обрати обмінник? Тоді зауважте, що серед розмаїття різних сервісів є ризик зіткнутися з шахрайським проектом. Ніже ми наведемо список основних параметрів, на які слід звертати увагу при виборі обмінника. Так ви зможете визначити надійний сервіс з відповідними умовами. Отож, звертайте увагу на:

- Кількість валют, підтримуваних сервісом. Майже всі обмінники працюють з основними криптовалюта (Bitcoin, Ethereum, Litecoin і т. Д.). Але не зайвим буде переконатися, що потрібна вам валюта підтримується конкретним обмінником.

- Обмінний курс. Перед подачею заявки перегляньте декілька різних обмінників. Можливо, ви знайдете більш вигідний для себе курс. До речі, з курсом потрібно бути обережним. Якщо обмінний курс помітно відрізняється від середнього по ринку, не поспішайте користуватися вигідною пропозицією. Обмінник не може працювати в збиток собі, тому, швидше за все, такий сервіс - шахрайський.

- Швидкість обробки заявок. Ну, тут все зрозуміло: чим менше затримок - тим краще.

- Рівень комісії. Уважно ознайомтеся з тим, яку комісію сервіс бере за переказ коштів. Комісія обмінників криптовалюти може бути різною, тому порівняйте її розмір у кількох сервісів. Можливо, так ви зможете знайти той, який пропонує більш вигідні умови (наприклад, знижки при обміні великих сум).

- Які платіжні системи підтримує обмінник.

- Технічна сторона. Поспілкуйтеся з техпідтримкою, якщо вам щось незрозуміло в роботі сервісу або процесі подачі заявки.

- Репутація сервісу. Ясна річ, що відгуки в інтернеті - сумнівне джерело. Але все ж таки не лінуйтеся погуглити. Якщо про сервіс згадують серйозні джерела, це допоможе визначити ступінь довіри.

- Ще один важливий критерій вибору надійного обмінника - термін його роботи. Якщо сервіс працює недавно, і ви не можете знайти ніяких відгуків, не варто обмінювати там великі суми.

Вибрати хороший обмінник допоможуть сервіси моніторингу. Такі сервіси відображають рейтинг перевірених обмінників, які успішно працюють на протязі тривалого часу і мають хорошу репутацію.