Як грамотно скласти оголошення про продаж або оренду квартири

На сьогоднішній день, якщо людина прийняла рішення арендувати, чи продати власну нерухомість, найоптимальнішим варіантом стане використання ресурсів глобальної мережі, зокрема - спеціалізованих онлайн сервісів приватних оголошень.

У цьому випадку необхідно, насамперед, грамотно подати відповідне оголошення, і, природно - обрати найбільш ефективний ресурс для його розміщення. Якщо ви бажаєте вигідно і безпечно купити, продати, чи арендувати нерухомість у Харкові, варто скористатися послугами сервісу https://www.057.ua/estate, саме тут ви знайдете найсвіжіші і найактуальніші оголошення без посередників, з детальним описом, фото і контактними даними.

Найчастіше власники, бажаючи залучити якомога більшу увагу до оголошення про продаж або оренду квартири, захоплюються і обрушують свій неприборканий креатив, що не завжди йде справі на користь. Як же грамотно скласти оголошення, щоб не відлякати клієнта?

Основа основ

У тексті будь-якого оголошення на продаж квартири повинна бути в обов’язковому порядку вказана вся необхідна інформація про об’єкт: адреса, число кімнат, метражі, житлова площа квартири (як загальна, так і житлова), розмір кухні, відомості та санвузлі при описі квартири важливо також зробити акцент на транспортній доступності.

Важливим пунктом в описі продаваної квартири є юридичний статус квартири: скільки квартира знаходиться у власності, скільки власників, і скільки в квартирі прописано людей, чи є угода альтернативною.

Що стосується оголошення на здачу квартири в оренду, воно будується за тим же принципом, що і при продажу квартири, проте тут потрібно робити акценти на деякі нюанси, які не настільки важливі при продажу. По-перше, потрібно написати про термін оренди: подобова, кілька місяців, тривала. По-друге, докладно описати стан квартири: ремонт, наявність меблів і техніки, кабельного або цифрового телебачення, інтернету. А щоб скоротити кількість зайвих дзвінків, бажано відразу вказати побажання до майбутніх орендарям: “здам квартиру подружжю”, “без тварин”, “можна з дітьми”. При необхідності слід вказати максимально допустиму кількість мешканців, ставлення до проживання маленьких дітей, літніх людей та домашніх тварин. Обов’язково потрібно вказати в кінці або на початку оголошення контактні дані продавця: ім’я, телефон, бажаний час для дзвінка.

Правило “якоря”

У тексті оголошення про оренду або продажу квартири необхідна наявність “якоря”, тобто опису особливостей квартири або будинку, на яких можна акцентувати увагу покупців. Наприклад, якщо в квартирі зроблений хороший ремонт, це обов’язково потрібно підкреслити, але при цьому не забути вказати дату проведення ремонтних робіт і дати їх короткий перелік.

Лінгвістичний аспект

При описі “якоря” краще відмовитися від сухої мови і використовувати короткі емоційні фрази. З їх допомогою можна швидше “достукатися” до клієнта.

Для того щоб підкреслити достоїнства об’єкта, бажано використовувати епітети: “простора, затишна, світла квартира”, “недорогий цілодобовий супермаркет на першому поверсі”, “меблі та техніка в подарунок” або “чудовий вид на вечірній захід”.

Щоб оголошення привабило покупців, воно повинно бути незвичайним, таким, що запам’ятовується і неформатним. Наприклад, оголошення із заголовком “Продам квартиру і в подарунок кішка” як мінімум приверне увагу потенційного покупця, і він зайде на сторінку, щоб прочитати опис об’єктаю

Цінник із застереженням

Ціна є одним найважливіших пунктів оголошення про продаж або оренду квартири. Для успішного продажу вона повинна бути середньою або трохи нижче, ніж по району.

У разі якщо необхідно швидко продати квартиру, не варто писати в оголошенні про терміновий продаж. З одного боку, це сприймається покупцями як можливе шахрайство з боку власника. З іншого боку - клієнти можуть просити додаткову знижку.

Фотографії додаються

Оголошення і про продаж, і оренду квартири має супроводжуватися фотографією хорошої якості. Найпоширеніші помилки, які зустрічаються в кожному другому оголошенні про продаж, - або фотографій немає, або вони зроблені на телефон і зображення розмите, зроблене у вечірній час. Щоб уникнути різних казусів, перед фотозйомкою квартири обов’язково в ній потрібно зробити прибирання, бо фотографії кімнат, де розкидані речі і панує безлад, справляють відштовхуюче враження.

На фотографіях повинні бути відображені всі приміщення в квартирі, сам будинок, бажано, якщо з вікон відкривається гарний вид. Також не завадить зробити фото прибудинкової простору. Плюс до всього, фото повинні відображати наявність в квартирі вбудованих меблів, комор або гардеробних, ніш для зберігання, лоджій і балконів, якщо такі є.