Газоблоки - гідна альтернатива цеглі

Відвідавши точки продажу будматеріалів можна побачити широкий асортимент матеріалів, необхідних для будівництва, чи оздоблення. Зараз пропонується багато сучасних виробів, деякі ще маловивчені, щось же навпаки, вже довело свою ефективність. Наприклад, газобетонні блоки прийшли на зміну достатньо дороговартісній цеглі і дозволяють економити, причому істотно.

Як відомо, процес будівництва будинку досить затратний. Блоки з газобетону стали користуватися попитом, адже цей матеріал має ряд переваг, про які слід сказати. До речі, ціна газобетонних блоків істотно нижче, ніж вартість тієї ж цегли, але за технічними характеристиками блок не поступається цеглі, а по деяким показникам навіть переважає її.

Конкурентні достоінтсва

Блоки з газобетону відрізняються міцністю, довговічністю. Використовують матеріал при зведенні дво-, три- поверхових будівель. Газобетон показав себе стійким до впливу вологи, гниття. Геометрично рівний блок дозволяє зводити максимально рівні стіни, економити на внутрішньої обробки, і досить лише використовувати фінішну шпаклівку щоб підвести стіни до подальших оздоблювальних робіт. А по посиланню купить газоблок ви зможете вигідно придбати цей матеріал.

Газобетон відрізняється чудовою паропроникністю. Пори, які присутні в блоці забезпечують вільне проходження водяної пари при цьому не утворюється конденсат, в результаті в приміщенні створюється сприятливий мікроклімат, а також підвищується міцність конструкції. Крім цього, газобетонні блоки відрізняються пожежо- морозо- стійкістю. Суміш бетону, кварцового піску і газоутворювача дозволяє створювати міцний, надійний матеріал, який з кожним роком все більше затребуваний.

Матеріал не виділяє токсичних речовин при нагріванні, тому використовується в цивільному будівництві. Крім цього, варто відзначити невибагливість матеріалу, високу продуктивність. Використовуючи газобетонні блоки можна в короткі терміни побудувати будинок і при цьому заощадити на матеріалі. Блоки відрізняються невеликою вагою, в процесі обробки матюкав не кришиться, не ламається. Люди, які зводили будинки з газобетонних блоків вже змогли по достоїнству оцінити всі переваги матеріалу, при цьому заощадити на будівництві надійного, міцного будинку.

Особливості роботи з газобетонними блоками

Матеріал цей чудовий, тільки необхідно грамотно його використовувати. Але в проектуванні і недотриманні технологій будівництва іноді допускаються помилки, в результаті яких газобетон втрачає свої найкращі якості, що породжує хибне уявлення про нього у споживача. Розглянемо випадки, які можуть звести всі переваги цього матеріалу нанівець.

Перше, на що варто звернути увагу, - кладка першого ряду блоків. Між ним і фундаментом потрібно обов’язково покласти гідроізоляціонний шар з руберойду або інших аналогічних матеріалів. Газобетон дуже швидко і легко вбирає вологу. При відсутності гідроізоляції нижній ряд блоків, який приймає на себе всю основне навантаження від будинку, просочившись вологою, стає менш міцним.

Стіни з газобетону слід армувати, що дозволить уникнути утворення дефектів. Наслідками стають характерні тріщини, які псують дизайн всередині будівлі і на фасаді. Обов’язковому армуванню підлягає перший ряд кладки по всьому периметру, що рівномірно розподілить навантаження верхніх рядів на нижній. Також армується ряд підвіконних зон (розподіл точкових навантажень) і глухі стіни через три ряди довжиною понад шість метрів (опір горизонтальним деформацій).

Окремо варто розглянути питання захисту газобетону по вуличній (зовнішній) стороні. Він вимагає захисту від прямих опадів. Особливо це важливо для перехідних сезонів, коли негативні температури змінюються позитивними і навпаки. Залежно від обраного методу захисту це можуть бути різного типу вентильовані фасади або фарбування газобетонних стін дихаючими фарбами. В останньому випадку неймовірно прискорюється будівництво, відбувається кратне здешевлення проекту і з’являється можливість широкої художньої творчості в оформленні фасадів.

Ще одна помилка - неякісне утеплення, виконане з порушенням проекту, усунути яке можна тільки повною переробкою утеплювальних і фасадних робіт.