Сток: стильний «look» за копійки

Багато хто вважає, що стильний, якісний одяг коштує нечуваних грошей. І щоб його придбати, потрібно витратити як мінімум дві зарплати, а то і три. Все частіше в сучасних реаліях, у модників і модниць виникає питання, як же придбати модний одяг, і при цьому хоч трохи заощадити. Відмінним рішенням для виходу з цієї ситуації буде придбання стоку. Адже саме він зараз на піку популярності.

Отже, що ж таке сток? У перекладі з англійської «stok» означає «запас» або «залишок». Серед професіоналів ж це поняття означає - торгові приміщення економ-класу, для реалізації речей минулих колекцій, які залишилися в брендових магазинах. Але ціна їх при цьому набагато нижча. Тобто stok - це чудова можливість для придбання високоякісного взуття та одягу, але при цьому за набагато менші гроші. І ви можете у цьому переконатись відвідавши сайт grand-stock.com.ua компанії «Grand-Stock».

Виникненню перших таких магазинів сприяла фінансова криза в кінці двадцятого століття, коли багатьом людям став недоступний брендовий одяг з фірмових магазинів, до яких вони так звикли. Відсутність можливості, при великому бажанні, купувати гарний одяг за не дуже великі гроші і породило виникнення цієї ніші бізнесу. Взявши приклад з європейських країн, де це давно вже було дуже вигідним вкладенням грошей, не кажучи вже про популярність, підприємливі бізнесмени стали у великій кількості скуповувати залишки закордонних колекцій.

Чи є відмінність між стоком, секонд-хендом або «підробками»?

Велика кількість людей плутають stok з секонд-хендом. І абсолютно неправі! Адже секонд-хенд - це не що інше, як ношені речі, а стік - це повністю новий одяг. Його збирають на складах у відомих у всьому світі брендів, але при цьому значно дешевше, в порівнянні з роздрібною вартістю в бутиках. Завдяки цьому на торгових майданчиках стоку в величезній кількості представлені чудові, якісні товари популярних європейських марок

Крім цього, також не потрібно плутати стік з підробками речей, які настільки поширені на ринках. Немає сумнівів, що ці речі дуже дешеві, і навіть схожі на фірмові речі, але якість при цьому залишає бажати кращого. Таку річ ви купуєте на один, максимум два рази, довше вона вам навряд чи послужить.

Чому ж стоковий одяг набагато дешевше ніж в брендових магазинах?

Це природне запитання, яке безсумнівно у вас виникне. І це зрозуміло, адже дивно, що хороший одяг коштує дуже дешево. Але це дійсно так. І ось чому: У стокові торговельні майданчики відбувається поставка одягу після сезонних розпродажів. Тобто, тоді, коли в фірмових магазинах настає час для поступлення нового товару, то одяг, що не продався до цього, перемішається в сховище, для реалізації в якості стоку великими блоками. Іноді трапляється так, що в великомасштабних торгових центрах виникає надлишок виробів, частина яких, щоб не втрачати вкладених фінансів, розпродають як stok.

На підприємствах періодично виникає так званий передсезонний сток, який вони, знизивши ціну, розпродають.

Кілька порад по стокових речей

- В стокові магазини бажано заходити з достатньою регулярністю, адже колекції змінюються дуже часто, а багато товарів представлені в одиничному екземплярі.
- Найкраще йти в стоковий магазин за чимось конкретним, так ви точно придбає те, що потім будете носити.
- Бажано вибирати одяг і взуття відомих брендів, наприклад, американських чи європейських.
- Класичні аксесуари, які бренд випускає з сезону в сезон, ви без зусиль зможете відшукати в брендових стоках. Природно набагато дешевше, ніж в новій колекції