Б/у трактор з Європи: помилкові стереотипи, і нюанси вибору

Для того, щоб отримати максимальний прибуток в агросфері, фермерські господарства купують спеціалізовані види техніки. Розрихлювачі, мульчувачі, трактора, обприскувачі, жатки, культиватори, сівалки, а також інша сільськогосподарська техніка робить процес обробки грунту більш швидким, легким і продуктивним. Тож не дивно, що на сьогоднішній день сільгосптехніка представлена ​​великим асортиментом і ринок перенасичений агрегатами найрізноманітніших видів, типів.

При цьому зі збільшенням потужностей і функціональних можливостей тракторів, стрімко збільшується і ціна на даний агрегат.

Який трактор вибрати фермеру

Якісна техніка від надійного і з хорошою репутацією на ринку виробника - головна запорука успішного ведення фермерського господарства. А придбати трактори, кормороздавачі, розкидувачі, обробники сіна і інші ефективні механізовані помічники пропонує компанія  «ЯР-СТЕП», яка з 2001 року продає відмінно зарекомендовану на полях техніку відомих словенських і польських виробників: SIP, Metal-Fach Sp. z o.o., Pomot, INO. В каталозі сільськогосподарської техніки можна детальніше ознайомитись з усіма пропозиціями. Завдяки добре налагодженим партнерським зв’язкам з цими і іншими  європейськими виробниками, компанії вдалося уникнути будь-яких посередницьких і інших націнок, а також максимально спростити процедуру придбання і оперативної доставки до замовника.

Але, не зважаючи навіть на відсутність націнок, така техніка буде коштувати значну суму. Так що ж робити, який трактор вибрати, якщо грошових коштів на придбання високоякісного механізму недостатньо, а купувати техніку поганої якості не хочеться? Якщо ви потрапили в таку ситуацію, радимо вам звернути увагу на б/у техніку. Погодьтеся вигідніше купити якісний агрегат б/у, ніж взяти кредит для покупки дорогого нового трактора.

У вас є сумніви з приводу техніки бувшої у використання? Це і не дивно, адже у багатьох людей склався помилковий стереотип, що дані агрегати будуть погано виконувати свою роботу. Для того щоб розвіяти ваші сумніви наведемо 5 аргументів, чому купувати трактори б/у вигідно.

- Причини, за якими техніка продається, бувають різні. Але це не означає, що вся техніка б/у фізично або морально застаріла. Найчастіше механізми виставлені на продаж через те, що колишні власники мають намір придбати або вже купили трактор більш нової моделі. Іншими словами, через непотрібність.

- Без сумнівів, купуючи старий трактор, фермер, боїться «даремно» витратити отримані нелегкою працею гроші, купивши недовговічний пристрій. Слід зазначити, що дане побоювання є необгрунтованим. Оскільки вся сучасна спецтехніка, випущена відомими світовими виробниками, є високоякісною і здатна прослужити навіть в активному режимі експлуатації довгі роки.

- Крім вище перерахованого, багато фермерів утримуються від придбання сільськогосподарських агрегатів б/у через побоювання частих поломок, а також короткого терміну служби. В першу чергу хочемо звернути вашу увагу на те, що купувати потрібно лише хороший і брендовий тягач. Це гарантує, що він буде чудово і безперебійно виконувати необхідні роботи не один сезон. До того ж, навіть спецтехніка середнього класу, прослужить довго, якщо вона пройшла грамотний ремонт. Що вже говорити про більш високоякісних механізмах.

- Європейські фермери дуже дбайливо використовують техніку, до того ж проводять завжди своєчасно ТО. Та й ремонти в Європі значно якісніше. А через те, що фермери в розпорядження мають земельні ділянки набагато менші за територією, ніж в Україні, техніка навіть після кількох сезонів має маленький пробіг.

- Багато хто не наважується купувати техніку з Європи, тому що бояться, що «картинка» не відповідатиме реаліям. Тут все залежить від добросовісності продавця.

У будь-якому випадку, краще вибрати стару техніку від надійного, перевіреного виробника, ніж нову, але менш якісну.

Як правильно вибрати б/у трактор: основні нюанси

Щоб придбання вас тільки радувало, потрібно правильно вибирати вживаний трактор. Для цього, необхідно звернути увагу на конструкцію, технічні характеристики і ступінь безпеки.

Розглянемо основні моменти, які потрібно проконтролювати особливо ретельно вибираючи стару спецтехніку:

- Огляньте двигун. На ньому не повинно бути підтікання палива.
- Перевірте, чи немає протікання газу в сполучної трубки.

Якщо один з перерахованих вище пунктів не відповідає нормам, то в подальшому це може привести до поломки.

- Гальма. Якщо все справно, то гальмувати трактор буде плавно, без ривків. Агрегат повинен залишатися нерухомим, після повної зупинки, незалежно від того знаходиться він на підйомі або спуску.
- Ходова частина і шини повинні бути не пошкоджені. Добре, коли малюнок на шинах чіткий. Перевірте тиск в шинах, від нього залежить рульове управління.

Також, що не забивайте про такі критерії, як потужність, вага, габарити і вантажопідйомність. Вони також відіграють важливу роль при виборі трактора.