Весільні аксесуари, як правильно вибрати?

Часто доводиться зустрічатися з поширеною думкою, що головне в організації весілля - це банкетний зал, вибір весільної сукні, машини, церква, РАГС і тому подібні великомасштабні та витратні в фінансовому та часовому плані речі.

Звичайно, проти цього не заперечиш, але і все-таки наше життя, власне, як і окремі його частини завжди складаються з дрібниць. І коли після весілля підводиться підсумок, у скільки ж обійшлося все торжество, то спливає дуже цікавий витратний рядок. Це так звані «дрібниці» (витрати на весільні аксесуари), які на ділі виявляються зовсім не дрібницями, особливо якщо поглянути як на їх загальну вартість, так і на вартість окремих її складових. Крім того, «трудовитрати» на пошуки весільних аксесуарів, або ж саморобне їх виконання, займають у вас так само чимало часу і зусиль, так як на ділі досить складно придбати або ж «спорудити» бажане.

До того ж після весілля молоді іноді починають усвідомлювати, що упустили деякі практичні моменти при виборі тих самих «дрібниць», які згодом викликали на торжестві певні незручності або ж якийсь весільний аксесуар не викликав бажаного ефекту. Звичайно, передбачити все неможливо, та й чи треба? Проте ознайомитися з найбільш поширеними непередбаченими моментами, які стосуються весільних аксесуарівнеобхідно.

Келихи

Нинішні тенденції припускають, що у молодої пари повинні бути свої, відмінні від інших запрошених келихи, з яких вони повинні пити благородні напої протягом усього торжества. Багато і після весілля бажають зберегти їх, щоб потім пити з них у святкові моменти своєї сім’ї. Келихи молодих часто дуже ошатні і їх досить проблематично сплутати з іншими. Однак, щоб зберегти їх хоча б до наступної річниці, слід обзавестися їх дублерами, так як часто за сценарієм тамади, келихи молодят повинні битися на «щастя», і у вас, які витратили стільки зусиль і часу на пошуки «тих самих» келихів, просто рука не піднімається, щоб ось так просто в одну мить розбити їх на дрібні шматочки. А придбати красиві бокали на весілля, а також інші оригінальні весільні аксесуари ви можете в інтернет магазині “Event cards”.

Прикраса основних келихів вибирається залежно від «кольорової гами» всього весілля і від смаку молодих. Справа в тому, що є люди, які віддають перевагу, щоб всі весільні аксесуари були досить багато прикрашені стрічками, стразами, мереживом, живими або штучними квітами. Інші ж молодята, навпаки, дотримуються в усьому класичного напряму і, відповідно, прагнуть до мінімальної прикраси келихів.

Наприклад, келихи з золотистою або сріблястою кромкою з вирізаним орнаментом, або ж келихи з досить оригінальними ніжками виконаними у вигляді сердець, або ж ніжки можуть бути і зовсім з металу з вкрапленнями страз, в загальному, варіацій безліч, тут все залежить виключно від вашого бажання і, відповідно, від ваших фінансових можливостей.

Є ще одне побажання, якщо ви хочете, щоб ваші келихи дійсно дзвеніли, купуйте по можливості кришталеві, якщо немає такої можливості, то можна і прості. Коли ви будете їх наповнювати «ігристим шампанським», наливайте їх наполовину, а не до країв, так як якщо вам наллють більше, дзвеніти вони перестануть, а при зіткненні буде чути лише глухий звук, майже як стукіт двох пластикових стаканчиків одна об одну, а ви, я думаю, бажаєте іншого ефекту.

Коробки під гроші

Про це молодята зазвичай дбають не менше, ніж про келихи, адже в цю «скриню» на весіллі буде збиратися їх первісний сімейний бюджет. Сьогодні вже не особливо прийнято збирати весільні дари з запрошених на підносі, пов’язано це з тим, що нині більшість подарунків виглядає як конвертик, всередині якого лежать гроші. Коробки в цьому плані більш вдалий варіант, до того ж вони викликають стійку, приємну асоціацію з скринею наповненим багатствами. Тому ці «скрині» молоді зазвичай досить красиво оформляють, або ж купляютьь вже в готовому оформленому вигляді.

В принципі «скриньку» цілком можна спорудити самостійно зі звичайної взуттєвої коробки, обклеївши красивим папером або матеріалом, прикрасити на ваш розсуд стрічками, квітами, стразами і іншим декоративним матеріалом.

При виборі коробки існує один момент. Слід вибирати таку коробку, щоб її можна було досить щільно і міцно закрити. Це слід робити виходячи з двох міркувань.

1. До моменту «збору грошей», всі вже досить «хороші» і з координацією рухів стає як мінімум не дуже.

2. Другий момент вельми пікантний, однак, має місце бути - це злодійство. Звичайно, це явище не повсюдне, але «береженого Бог береже». Не всі запрошені на весілля, це ті люди, яких ви добре знаєте.

Подушечка для обручок

Дуже гарний весільний аксуссуар, який останнім часом отримав досить широке поширення. У кожному РАГСі є підставочка для обручок, але всім молодим парам хочеться мати свою власну, відмінну від інших. До того ж у багатьох з нас є цілком мила звичка залишати про якісь знаменні події в житті пам’ятні сувеніри, які і через 10 років будуть приємно радувати око і гріти душу, підживлюючи ваші найкращі спогади. Подушечку можна, як і більшість весільних аксесуарів, купити в спеціалізованому весільному салоні або виконати самостійно.

Якщо захочете зшити, то для цього вам буде потрібно два шматочки атласу розміром 15 на 15 сантиметрів. Набивати її сильно не слід, так як вона повинна мати відносно плоский вид, щоб у кілець було менше «можливостей» скочуватися. Зазвичай до подушечки пришиваються спеціальні стрічки до яких прив’язуються потім обручки, або ж можна зробити в середині подушечки поглиблення, прошивши її наскрізь, і зробивши таким чином майданчик для кілець, яка може бути у формі квадрата, кола, овалу, серця.

Запрошення

Ще один важливий пункт при підготовці торжества - це, можна сказати, перша звісточка, яку отримують гості від нареченого і нареченої. Незалежно від того, купили ви найпростіші і дешеві запрошення або ж ви придбали запрошення ручної роботи, а може і зовсім зробили їх своїми руками, найголовнішим залишається текст, який буде там поміщений. Напишіть на окремому аркуші паперу, хто взагалі запрошений. Серед них відзначте тих, хто прийде тільки до РАГСу, хто безпосередньо на банкет, а у кого в запрошеннях будуть відзначені всі пункти аж до викупу. Не забудьте вказати дату, час і адресу, кожному гостю своє, так як з цими питаннями трапляються промахи.