Біокаміни - новий тренд в дизайні домашнього інтер’єру

Вам подобається спостерігати за полум'ям? Чи мріяли ви проводити вечори, загорнувшись м'яким пледом, перед каміном? Думаєте, що в сучасній міській квартирі це неможливо? Якщо так, то помиляєтеся, адже можна встановити екологічний і безпечний біокамін!

Він чудово впишеться в будь-який сучасний інтер’єр квартири, будинку або заміської дачі. Не потребує отримання дозволу, окремого ремонту і, що найважливіше, будівництва димоходу. Його можливо встановити в квартирі звичайного панельного будинку: у вітальні, спальні, на балконі або терасі. Залежно від декору він може прикрасити приміщення не тільки в класичному стилі, але і в стилі мінімалізм або хай-тек. А на сайті https://glossfire.com.ua/toplivniblok/toplivnyj-blok-alaid-style-300 ви зможете вигідно замовити оригінальний біокамін на любий смак.

Біокамін - це досить простий технічний пристрій, що не вимагає складних монтажних робіт. Він підтримує горіння живого вогню, але при цьому не виділяє попелу і диму, не утворює сажі. Йому не потрібна витяжка, тому не потрібно будівництво димоходу. Полум’я горить за рахунок чистого органічного біопалива, а тому він може бути встановлений в будь-якій частині кімнати, в кутку, настінній ніші, на полиці або імітувати класичний камін.

Переваги біокамінів

- Простий монтаж, не вимагає складних будівельних робіт.
- Відсутність необхідності отримання дозволів в житлових інстанціях.
- Екологічна безпека - в процесі горіння не виділяються шкідливі компоненти.
- Необмежені способи установки і оформлення.
- Ароматизація приміщення при заливці ефірної оливи в спеціальне відділення.

Біокамін не є джерелом тепла, це декоративний предмет в інтер’єрі будинку, що виконує естетичну та психологічну функції. Він створює романтичний настрій, підвищує рівень комфорту. В якості палива використовується екологічно чистий спирт - біоетанол, котрий не виділяє шкідливих речовин в процесі горіння.

Одна з головних переваг біокаміна - можливість установки в будь-якому приміщенні, а також в будь-якому місці кімнати або відкритого простору. Ця свобода дає безмежні можливості для декоративного оформлення з використанням різних матеріалів: каменю, скла, металу, тощо.

Види біокамінів

Декоративні біокаміни можна розділити по типу установки: підлогові, настінні, підвісні моделі. Завдяки тому, що конструкція не просто мобільна, але і має невелику вагу, свій живий вогонь ви можете «підвісити в повітрі»!

Підлогові і навісні моделі можуть бути вбудованими (наприклад, розташовуватися в спеціально обладнаній ніші) або приставними, що представляють собою готове дизайнерське рішення. Вбудовувані потребують окремого оформленні, яке можна придбати додатково. Можна замовити індивідуальний п’єдестал, виконаний на замовлення. Прихильники мінімалізму часто обходяться без додаткового дизайну, а в цілях безпеки можуть вибрати скляний куб, що перешкоджає попаданню в вогонь сторонніх предметів. Такий варіант оформлення ідеально підходить для приміщень в стилі модерн, хайтек або лофт.

Біокаміни І стилі інтер’єру

1. Хай тек. Холодному і дещо космічному інтер’єру можна додати більшого затишку за допомогою біокаміна. Використовувані матеріали при його декорі цілком відповідають цьому напрямку дизайну. Кращим рішенням стануть автономні моделі зі скла або металу. Такі конструкції виглядають цілком витончено і можуть бути монтовані так, щоб створити ілюзію польоту.

2. Мінімалізм. Якщо інтер’єр будинку виконаний в цьому стилі, то можна віддати перевагу простим моделям, позбавленим візерунків. П’єдесталом може служити керамограніт, що імітує дерево, мармур або пофарбований в контрастний колір метал.

3. Лофт. Оскільки лофт передбачає наявність великого простору, то можна використовувати найбільші конструкції біокамінів. Матеріалом також послужить камінь і метал. Форму варто вибрати у вигляді прямокутника або квадрата.

4. Класичний дизайн. Біокамін для інтер’єру в класичному стилі може бути одним з найбільш розкішних, прикрашений принтом, мозаїкою, позолотою ... Варто віддати перевагу вбудованим моделям або конструкції, що встановлюється біля стіни і імітує звичайний дров’яної камін. Для зонування можна використовувати двосторонні моделі, вгорі яких буде фальш-димохід.