Ключові моменти вибору ліжка

Хороший сон - найцінніше задоволення, яке ми можемо отримати безкоштовно, тому до вибору ліжка варто підійти максимально серйозно. При виборі відповідної моделі потрібно врахувати безліч нюансів, від яких буде залежати якість вашого відпочинку. Слід визначитися не лише з габаритами, дизайном, але і з конструкцією і матеріалом вашої покупки.

В першу чергу покупець вибирає ліжко, щоб воно ідеально підходило до інтер’єру квартири, гармонійно поєднувалося як за стилем, так і за кольоровим рішенням, ну і, звичайно ж, бездоганно виконувало свою безпосередню функцію комфортного ложе. Саме такі ліжка ви знайдете в інтернет-магазині https://behome.com.ua/krovati/, а щоб не розгубитись у всьому величезному різноманітті представлених моделей, тут передбачено зручний пошуковий функціонал, який профільтрує пропозиції по потрібним розмірам, матеріалу виготовлення, типу, брендам, ціновим і іншим параметрам.

До речі, саме зараз багато ліжок на BeHome.com.ua пропонуються з досить суттєвими знижками, більше того - при покупці будь-якого ліжка ви гарантовано отримуєте 7% знижки на матрац!

На що слід звернути увагу при виборі ліжка?

Звичайно, на розмір спального місця. Найбільш поширеними розмірами вважаються наступні: 120х200, 140х200, 160х200 і 180х200 см. Підбирайте розмір спального місця таким чином, щоб вам було комфортно і зручно на ліжку. У більшості спеціалізованих магазинів надають можливість полежати на ліжку перед покупкою, щоб точно визначити який розмір спального місця буде оптимальним для вас. Не ігноруйте таку можливість, адже ліжко купується надовго і протягом довгих років вам повинно бути комфортно на ней.

При покупці ліжка важливо приділити увагу основі для матраца. Ліжка можуть комплектуватися ортопедичною або жорсткою основою, а можуть продаватися і без неї. Рекомендуется купувати ліжка з посиленою ортопедичною основою з міцної металевої рами та дерев’яними ламелями. Зверніть увагу на якість самих ламелей - вони повинні бути досить міцними і еластичними, шириною не менше 50 мм, а відстань між ламелями не більше 70 мм, при чому, чим менший цей період, тим краще.

Також поширені ліжка з жорсткою основою. Вона являє собою міцну металеву конструкцію з укладеними зверху листами з ламінованого МДФ. Така основа характеризується високими навантажувальними характеристиками і має відмінну надійністю. Їх рекомендується використовувати людям з великою вагою.

Останнім часом великою популярністю користуються ортопедичні підстави з підйомним механізмом і нішею для білизни. Завдяки спеціальним газовим амортизаторам, матрац разом з ортопедичними гратами можна легко підняти, а постільну білизну та інші речі скласти в простору нішу в підставі ліжка. Таке рішення дозволяє збільшити функціональні властивості ліжка і раціонально використовувати вільне місце в спальні.

Ліжка розрізняють за матеріалом з якого вони виготовлені або оброблені.

Ліжка з масиву

Масив дерева вважається престижним і екологічним матеріалом для виготовлення меблів. Безсумнівним плюсом масиву є його натуральність. Ліжко з масиву красиво виглядає і створює позитивні відчуття при дотику - дерево тепле, приємне на дотик. Меблі з дерева прослужить не один десяток років. Недоліки - чутливість до перепадів температури, високої або низької вологості.

Ліжка з металу

Основними характеристиками металевих ліжок є їх висока міцність і надійність в експлуатації, а також блискучий зовнішній вигляд. Метал не схильний до зміни форми, витримує високі механічні навантаження. А крім усього іншого, витончені ковані ліжка стануть вишуканою прикрасою інтер’єру вашої спальні. Мінуси: метал холодний на дотик, коване ліжко підходить далеко не до кожного інтер’єру.

Ліжка з обробкою з натуральної шкіри

Натуральна шкіра - якісний і довговічний матеріал, вона має високу повітропроникність, дозволяючи меблям «дихати». Шкіряна обробка має тривалий термін служби, не вбирає бруд, стійка до вологи і коливань температури. Оскільки шкіра, це дорогий матеріал, зазвичай з неї виготовляють тільки узголів’я ліжка, а боковини обробляють штучною шкірою, що повністю збігається за кольором і текстурою з узголів’ям. Слід знати, що за виробами з натуральної шкіри необхідно правильно доглядати - 2-3 рази на рік протирати спеціальними засобами, які зволожують і консервують шкіру, що дозволить уникнути передчасного зносу і старіння.

Ліжка з обробкою з екошкіри

Екошкіра - це сучасний екологічний матеріал, який за своїми споживчими властивостями близький до натуральної шкіри, але при цьому набагато більш доступний за ціною. На відміну від вінілшкіри, екошкіра екологічно чиста, нешкідлива для здоров’я, не має запаху, має високу зносостійкість, не вицвітає. Виготовляється шляхом нанесення поліуретанового покриття на натуральну тканинну основу. Оздоблення з екошкіри може імітувати за текстурою натуральну шкіру, а може мати незвичайну рифлену текстуру. Матеріал не вимагає ніякого спеціального догляду, на відміну від натуральної шкіри.

Ліжка з МДФ

МДФ - це міцний матеріал, виготовлений з дрібної деревної стружки при високому тиску і температурі. Завдяки тому, що матеріал добре обробляється, з нього виготовляють гарні меблі різної форми з елегантною фрезеруванням і різною обробкою. Він може бути лакованим, шпонованим, ламінованим і т.д. Такі меблі більш доступна за ціною, ніж меблі з масиву дерева.