Skoda покаже концептуальний прообраз майбутніх електрокарів

В рамках Женевського автосалону, що відбудеться на початку березня поточного року Skoda представить своє нове бачення майбутньої електричної мобільності, яка втілиться в концепті чотирьохдверного купе-кроссовера Skoda Vision iV. Напередодні презентації, дизайнерське бюро компанії випустило кілька ескізів дизайну майбутнього електрокара в основі якого лежить платформа MEB.

Надійний тент на Шкоду, а також інші якісні функціональні аксесуари для популярних марок авто пропонує по вигідній вартості онлайн магазин avtoforma.com.

Глава підрозділу Skoda Design Олівер Стефані зазначає, що конструктивні особливості притаманні даній моделі будуть характерні для майбутніх електромобілів Skoda. На представлених ескізах видно, що Skoda Vision iV поєднує в собі спортивний купеподібний кузов і величезні 22-дюймові колеса. У кузовних елементах чітко простежується аеродинамічна оптимізація, про яку свідчить відсутність дверних ручок, вузькі смужки камер, що замінюють бічні дзеркала, і оригінальний спойлер.

Автомобіль акцентовано спортивний, про що говорять вузькі, агресивно «примружені» світлодіодні фари і разюче великі повітрозабірники в передньому бампері. Цікавим рішенням дизайну, яке до цього не зустрічалося в моделях Skoda, є підсвічені червоним букви логотипу компанії на кормі електромобіля.

Також до Женевського автосалону Skoda опублікувала перший знімок інтер’єру ще однієї своєї новинки - нового кросовера Kamiq. Він стане другою моделлю чеської марки, яка втілить нову концепцію дизайну інтер’єру, вперше представлену в концепті Vision RS. Дисплей інформаційно-розважальної системи розташований на вершині центральній консолі, а його обрамлення, підкреслює виробник, перегукується з контурними лініями капота. Для зручного управління сенсорним екраном зроблений упор для зап’ястя.

В якості опції для Kamiq буде доступна віртуальна приладова панель з 10,25-дюймовим дисплеєм - одним з найбільших в сегменті. Передня панель і панелі дверей виконані з м’якого матеріалу з кристалічним орнаментом, присутній і контурне підсвічування з можливістю вибору помаранчевого, червоного або білого кольору.

У списку додаткового оснащення є обігрів вітрового скла, передніх і задніх сидінь, а також рульового колеса. Кросовер побудований на модульній платформі MQB і повинен отримати просторий салон: колісна база автомобіля становить 2651 міліметр, а запас простору для ніг задніх пасажирів досягає 73 мм. Обсяг багажника можна збільшити з 400 до 1395 літрів, склавши задній ряд сидінь.