Коли батарея “муляє” око: 5 ідей вдалого маскування радіаторів опалення

Електрична проводка, опалення, системи водопостачання та водовідведення, витяжки та вентиляція можуть зіпсувати інтер'єр квартири або будинку. Тому при будівництві або проведенні капітального ремонту приміщення варто заздалегідь спланувати, куди можна заховати численні труби і батареї.

Вибираючи обігрівальні прилади ми в основному дивимося на те, щоб вони давали достатньо тепла і були економічні. Ці два фактори ідеальним чином поєднують у собі сталеві, алюмінієві і біметалічні радіатори, що пропонує інтернет магазин опалення Aquatools.  Але не зважаючи на свою ефективність, вони не завжди органічно вписуються в загальний простір. Прагнення господарів усунути цей недолік є цілком природним.

Перед тим, як приступити до маскування, необхідно знати кілька важливих нюансів:

- насамперед потрібно розуміти, що при будь-якому способі відбудеться певна втрата тепла.
- конвекційні потоки повітря не повинні зазнавати перешкод, тільки так можна буде зберегти рівномірний обігрів кімнати, а вікна не будуть пітніти.
- для різних непередбачуваних випадків варто заздалегідь продумати вільний доступ до різьбових з’єднань і радіатора - це може бути віконце або знімна конструкція, наприклад, двері з петлями.
- для ремонту в хорошій доступності повинні залишатися кран, термоголовка і інші елементи системи опалення.

Існує кілька способів заховати батареї, розглянемо найпопулярніші і найефективніші.

Навісний екран

Є на сьогоднішній день найбільш практичним і затребуваним методом, найчастіше така конструкція створюється з металу і дерева, і має свої плюси:

- простий монтаж;
- тепловий обмін залишається незмінним;
- може виготовлятися із закругленими кутами, що знижує ризики травмування.

Екрани-короба

Подібна конструкція - це відмінний варіант для декорування радіаторів.

- допоможе повністю сховати батарею.
- короб може стати красивим предметом інтер’єру.
- екрани легко монтувати, за ними просто доглядати.
- захищають від отримання опіків або інших травм.

Екрани зі скла

Одним з актуальних трендів в оформленні інтер’єрів є використання скляних екранів для маскування радіаторів. Вони виготовляються з міцного вогнетривкого матеріалу. На такі екрани можна наносити фотодрук, вітражні малюнки та інші зображення. Зазвичай скляні екрани виготовляються в спеціальних майстернях під замовлення.

Фарбування в колір стін

Як заховати батарею опалення на стіні, якщо інші конструкції «заборонені»? Спосіб один, пофарбувати її тим же кольором, що і стіна.


Вбудовані меблі

Ще одним поширеним способом, чим закрити батарею опалення, вважаються вбудовані меблі (полиці, шафи, відкидні столики, диванчики).