Грамотний догляд за бойлером - тепла вода на довгі роки!

Жити в комфортних умовах - нормальне бажання кожної людини. І в цьому нам допомагає побутова техніка. Водонагрівач входить в топ-трійку таких корисних приладів поряд з холодильником і пральною машинкою.

Гаряча вода вдень і вночі - той рівень комфорту, від якого не хочеться відмовлятися. Та й не потрібно: встановили бойлер і користуйтеся 10 і більше років. Звичайно, це за умови придбання дійсно якісної техніки, саме таку можна можна зараз вигідно придбати на https://tehnostar.com.ua/vodonagrevateli.html. А щоб агрегат відпрацював свій термін по-максимуму, необхідно доглядати за приладом правильно. Що ж потрібно для цього робити?

Генеральне прибирання: чищення водонагрівача

Поставили бойлер і насолоджуємося благами цивілізації - класичний приклад споживацького ставлення. Дбайливий господар стежить за станом техніки, не забуває про регулярне техобслуговуванні. Експерти і виробники одностайні: раз в 1-2 року потрібна чистка бойлера.

Що включає ця процедура:

- чищення стінок бака. Накип - причина ранньої «смерті» водонагрівача. Вапняні відкладення сприяють корозії стінок, а продірявлений бак - це вирок, такі поломки не ремонтуються, залишається тільки попрощатися з агрегатом.

- чищення нагрівальних елементів. ТЕН для бойлера, як кип’ятильник - відповідає за підігрів води. Тому накип на цьому елементі утворюється з подвоєною силою. Для видалення накипу використовують спеціальні засоби або чистять механічним способом. У запущених випадках нагрівальний елемент доводиться міняти;

- заміна магнієвого анода. Ця деталь захищає бак від корозії, приймаючи руйнівну дію води на себе. Тому служить анод рік, максимум два.

Регулярне чищення - обов’язкова умова довгої і стабільної роботи бойлера. Але крім цього, важливо користуватися пристроєм правильно.

5 порад, як продовжити термін служби агрегату:

- виставляйте робочу температуру в межах 55-600С. При такому режимі вода виходить досить гарячою для купання і миття посуду, а накип утворюється по-мінімуму.

- щоб попередити розмноження бактерій всередині бака, раз 1-2 місяці прогрівайте бойлер до 900С.

- нехай прилад працює постійно, адже пристрій автоматично вмикається і вимикається. Ідея відключати водонагрівач економічно і технічно невиправдана: витрата електроенергії такої ж, а прилад швидше виходить з ладу.

- вимикайте живлення бойлера, якщо не збираєтеся користуватися агрегатом довше 3-х днів.

- не відкладайте чищення приладу при появі наступних «симптомів»: сірководневий запах гарячої води, жовтуватий або іржавий колір, водонагрівач став довше грітися або часто включається-вимикається, вода не нагрівається до заданої температури.

Бойлер - «розумний» прилад і розрахований на довгі роки служби, потрібно тільки допомагати техніці працювати без проблем.