Як правильно вибрати корпусні меблі: 7 основних критеріїв

Чим ширший вибір корпусних меблів, тим уважніше доводиться ставитися до покупки. З чого і ким виготовлені меблі, наскільки надійна їх конструкція, чи відповідає вона прийнятим сертифікатам якості і про що говорить гарантія - сьогодні ми розповімо про 7 основних критеріях правильного вибору корпусних меблів.

Матеріал

Найпоширеніший варіант для виготовлення корпусних меблів сьогодні - ДСП. Найбільш демократичні за ціною зразки меблів роблять з нього повністю - і корпуси, і фасади. Також часто у виробництві використовуються більш дорогі комбіновані варіанти - корпуси з ДСП в поєднанні з рамковими фасадами з МДФ або шпонованим фасадами, які складно відрізнити від виробів з натуральної деревини.

Деревно-стружкові плити відрізняються одна від одної по товщині і способу нанесення декоративного шару - каширування або ламінування. Від цих параметрів багато в чому залежить міцність і довговічність виробу. Якщо ви вибираєте між виробами, матеріалом для яких послужили «16 мм каширована ДСП» або «18 мм меламінова плита» - краще віддати перевагу другому варіанту.

Торці

Ще один важливий критерій вибору, на який потрібно звернути увагу, - обробка країв і торцевих елементів. Меблеві кромки повинні бути оброблені з усіх боків, крім тільки задньої стінки. Найпоширеніші матеріали для обробки торців і крайок - меламинова стрічка або стрічка ПВХ. Стрічка ПВХ товстіша, міцніша і витриваліша в порівнянні з тонкою меламіновою стрічкою, яка може легко пошкодитися, сколоти і відкрити доступ для вологи - потрапивши всередину ДСП, вона зіпсує меблі.

Корпус

Крім функціональності і привабливого дизайну, основний критерій при виборі корпусу меблів - їх міцність. Зібраний з різних деталей, корпус повинен бути стійким і надійним. Міцне з’єднання частин за допомогою стяжок - наприклад, ексцентрикових - стійке до спроби розгойдати корпус і залишає можливість при необхідності розбирати і знову збирати меблі без втрати жорсткості корпусу.

Перед покупкою варто звернути увагу, з якого матеріалу виготовлені стяжки - між металевими і пластиковими деталями різниця велика.

Якщо мова йде про покупку високої шафи з полками, потрібно, що одна з них залишалася стягнутою встановленими посередині і жорстко з’єднаними бічними стінками. Решта полок можуть вкладатися на полкодержателі (металеві або пластикові - також краще перевірити відразу).

Якщо полки в шафі скляні, для них має бути передбачено спеціально кріплення, яке фіксує полку нерухомо.

Фасади

Те, яке оформлення фасадів вибрати, в більшій мірі як кому подобається. Найекономічніше рішення - фасади, виготовлені з ДСП. Дорожчі варіанти - рамкові фасади з профілю МДФ і шпоновані фасади.

Якщо в якості вставки в обрамлення фасаду використовується скло або вітраж, при закриванні вони не повинні деренчати - за це відповідає надійна збірка дверцят з добре обробленими і проклеєними пазами для вставки.

Фурнітура

Петлі, ручки, направляючі ящиків - зовсім не дрібниці. Від них також залежить, як довго прослужить корпусні меблі. Якісні петлі допускають регулювання і забезпечують тисячократно цикли відкривання-закривання. Направляючі дозволяють висувати ящики плавно і без зайвих зусиль. Тут можуть використовуватися роликові механізми простіше або більш дорогі механізми повного і неповного висунення.
Особливо зручними вважаються моделі меблів, фурнітура яких оснащена доводчиками. Якщо дверцята і ящики закриваються плавно і безшумно, це великий плюс, що має значення при виборі.

Сертифікати

Незалежно від того, де ви купуєте меблі - безпосередньо у виробника, в меблевому салоні або інтернет-магазині, за запитом вам повинні надати сертифікат відповідності. Так, наприклад, при покупці меблів, виготовлених з ДСП, важливо переконатися, що вони зроблені з безпечного матеріалу класу емісії Е1, і можуть використовуватися в житлових приміщеннях.

Умови гарантії

Прозорі та зрозумілі умови гарантійного обслуговування - ще один важливий критерій при покупці корпусних меблів. У паспорті виробу повинно бути вказано, які випадки можуть вважатися гарантійними і протягом якого терміну діє гарантія. Якщо один з виробників відповідає за свої меблі протягом 24 місяців з моменту продажу, а другий - тільки протягом 12 місяців, це вагомий аргумент при виборі.

На сайті https://besteventscatering.com.ua/ ви дізнаєєтесь про особливості і переваги корпусних, офісних, мягких і інших меблів відомого італійського бренду «Каллигарис».