Не гель-лаком єдиним: як надати манікюру стійкість і зберегти здоров’я нігтів

Манікюр, який протримається на руках тиждень без сколів, це не міф, а результат грамотного догляду за руками. І гель-лак - далеко не єдине рішення.

Існує думка деяких косметологів про небезпеку регулярного нанесення на нігті стійких покриттів. Твердження суперечливе, головне, щоб гель-лак був належної якості, а такий можна знайти в інтернет-магазині beautytrade, там же в широкому асортименті представлене сучасне ефективне обладнання для манікюру, якісні матеріали, одноразова продукція і інші аксесуари від відомих виробників.

Однак варто врахувати, що продовжити життя манікюру можна і іншими способами - без сушіння нігтів під УФ-лампою. Отже, лак буде довго триматися, якщо ...

Нігті здорові і гладкі

Зневоднені, шаруваті нігті - погана основа для лаку. У тому числі - для гелевого, який точно так же швидко почне сколюватися з кінчиків пошкоджених нігтів, як звичайне покриття.

Чим кращий стан нігтьової пластини, тим рівномірніше по ній розподілиться будь-який лак, і тим більше стійкий манікюр ви отримаєте в результаті. Росту здорових нігтів сприяє регулярний масаж з живильною олією, зволожуючі обгортання, маски для рук і атравматичний для кутикули необрізний манікюр.

Екстрені заходи: Якщо нігті сильно відстають, а вам важливо залишити їх довжину без змін, як тимчасовий захід використовуйте спеціальне компенсаційне базове покриття. Воно заповнює мікротріщини на поверхні і продовжує термін життя манікюру на кілька додаткових днів.

Як забезпечити манікюру стійкість

- не женіться за довжиною нігтів на шкоду їх якості, відшаровані кінчики відразу ж прибирайте, коригуючи форму пилкою
- для надання форми нігтям використовуйте пилки з низькою абразивністю, краще скляні або керамічні (вони менше ушкоджують пластину)
- періодично поліруйте поверхню нігтів м’яким бафом, але не перестарайтеся, щоб не витончити нігті
- стежте за станом кутикул: при травмуванні під час неакуратне обрізного манікюру пошкоджується зона росту нігтів і згодом вони деформуються і шаруються.

Ви підготували нігті до покриття

Якісне зчеплення лаку можливо тільки з знежиреної поверхнею нігтів. Якщо на вже чисті, але ще не нафарбовані нігті потрапив крем або олія, лак не буде на них триматися. Перед нанесенням базового покриття обробіть нігті спеціальним спиртовим складом - і лак буде триматися довше.

Не використовуйте з цією метою рідину для зняття лаку. Вона занадто агресивно впливає на нігті, і повторне її застосування не бажано.

Всі шари лаку добре висохли

Найкращий спосіб занапастити манікюр - поспіх. Наносіть кольоровий лак в кілька тонких шарів і кожен ретельно висушуйте. Так поверхня вийде гладкою і глянсовою. І не забудьте про топовом покритті. Саме воно відповідає за стійкість манікюру в цілому.

Врахуйте, що різні формули лаків припускають різні техніки нанесення. Деякі використовують без базового шару. Такі формули зазвичай називають лаками з ефектом гелю. Для їх закріплення підходять тільки спеціальні покриття. Звичайні основа і топ не подойдут- лак просто-напросто не висохне і відповідно, не буде триматися.

Топовий шар бажано оновлювати кожні кілька днів. Згодом він поступово стирається і вже не охороняє кольоровий шар від відколів. Освіжіть його - і носите лак довше, ніж звикли.

Моделюючи форму, не обрізайте нігті дуже коротко. Наявність вільного краю дозволяє «запечатати» їх торці спочатку базовим, а потім топовим покриттям. Так лак буде триматися значно краще.

Текстура глянцева, без зайвого декору

Нейл-дизайн у вигляді об’ємних малюнків, матові топові покриття, пісочний декор та інші модні прийоми скорочують термін придатності манікюру. Саме довгограюче покриття - однотонне і абсолютно гладке.