У пошуках комфорту: 5 головних міфів про секційні ворота

Для когось секційні ворота давно стали звичним і досить зручним рішенням для облаштування гаража, а хтось дивиться на складні конструкції з побоюванням, не до кінця розуміючи, як вони влаштовані і працюють. А незнання, як відомо, породжує невпевненість. В даному випадку - перед здійсненням покупки.

На прикладі 5-ти найбільш поширених помилок про секційні ворота експерти пояснюють, що представляють собою ці захисні конструкції і чому вони здатні стати відмінним рішенням для обладнання комфортного «дому» для авто.

Міф 1. Секційні ворота зроблені з металу, а значить вони «холодні».

Якісні секційні ворота збираються з системи сталевих напрямних, механізму балансування і сталевих сендвіч-панелей. Однак завдяки тому, що простір між листами панелі заповнено вспіненим пінополіуретаном, що має відмінні теплоізоляційні характеристики, ворота здатні підтримувати в гаражі комфортний мікроклімат навіть у найлютіші морози, зазвичай товщина сендвіч-панелей, з яких збирають ворота 40 або 45 міліметрів. По теплопровідності ворота з таких панелей можна порівняти з цегляною стіною в 55-60 сантиметрів.

Більш того, по периметру полотна застосовується спеціальний ущільнювач, який також допомагає зберігати тепло всередині приміщення. До речі, значна товщина панелей забезпечує ще одну важливу перевагу захисних конструкцій: полотно воріт витримує пориви вітру швидкістю до 120 кілометрів на годину.

Міф 2. Секційні ворота - це не завжди безпечно: в разі виникнення несправності важка конструкція може впасти на людину або авто.

Для початку розберемо принцип роботи секційних воріт: з’єднані петлями секції пересуваються по напрямних, закріпленим уздовж країв отвору і заведеним під перекриття приміщення. Очевидна перевага такої системи в тому, що весь простір перед гаражем залишається вільним, адже полотно рухається вертикально вгору, а потім - горизонтально уздовж стелі.

Проте у деяких автовласників виникають побоювання: а якщо тягові троси, що служать для підйому полотна воріт, не витримають, і важка сталева конструкція завалиться на машину? Поспішаємо вас запевнити: тягові троси, використовувані в якісних воротах, витримують навантаження, що як мінімум в 5 раз перевищує масу полотна, так що ризик його падіння виключений.

Крім того, завдяки використанню індивідуально підібраних потужних торсіонних пружин ворота легко піднімаються і опускаються, а також надійно фіксуються після підйому. Не варто турбуватися про падіння полотна при поломці пружини - в непередбачених ситуаціях виручать спеціальні храпові муфти або подвійні пружини розтягування.

В цілому, пружини зі збільшеним ресурсом експлуатації здатні безперебійно працювати як мінімум 17 років з розрахунку по 4 циклу відкривання-закривання в день.

Міф 3. Під впливом високої вологості секційні ворота швидко покриваються іржею і виходять з ладу.

Щоб іржа не залишала рудих слідів на полотні воріт, на поверхню сталевої стрічки сендвіч-панелі наноситься цинкове покриття, поліуретановий грунт, а також декоративний шар з частинками поліаміду. Таким чином, конструкції надійно захищені не тільки від впливу опадів, але і від дрібних механічних пошкоджень.

Обладнання до воріт (роликові кронштейни і проміжні петлі) виготовляються з оцинкованої або нержавіючої сталі, що також робить їх стійкими до корозії.

Міф 4. Секційні конструкції багато важать, тому для того, щоб керувати ними, потрібні великогабаритні приводи.

Повірте, подібні гаражні ворота може підняти і опустити навіть тендітна дівчина. Все дуже просто: для максимально зручної експлуатації захисних конструкцій пропонується спеціальна автоматика. Розраховані на кілька десятків тисяч циклів відкривання-закривання воріт, електроприводи прослужать не менше 20 років. До замовлення доступні стандартні і швидкісні моделі: максимальна швидкість відкриття конструкцій для найбільш «спритних» моделей досягає 0,2 метра в секунду, що стане значущою перевагою для нетерплячих господарів.

Можна не побоюватися блокування воріт з електроприводом в разі відключення електрики: при раптовому відключенні живлення їх неважко розблокувати, щоб відкрити або закрити вручну.

До того ж навряд чи хтось стане сперечатися: набагато приємніше керувати гаражними воротами дистанційно, за допомогою пульта, ніж залишати салон авто, щоб виконати всі необхідні маніпуляції вручну, особливо коли на вулиці негода.

Міф 5. Всі секційні ворота фарбуються в стандартні кольори, що робить їх однотипними і нудними.

Не турбуйтеся, ваш творчий геній точно буде задоволений! Більшість виробників надають можливість забарвити полотно воріт в будь-який з кількох сотень відтінків і таким чином добитися ідеального поєднання кольорів вікон, покрівлі та фасаду будівлі. А завдяки різним варіантам малюнків полотна (мікрохвиля, горизонтальний гофр трьох типів, фільонка) секційні ворота ідеально компонуються з різними оздоблювальними матеріалами.

«Фішкою» гаражних воріт можуть стати вбудовані вікна прямокутної, круглої або квадратної форми з рамами з нержавіючої сталі або пластику, а також з можливістю забарвлення рами вікон в колір полотна.

Если вам требуются надежные, функциональные гаражные ворота, которые бы идеальным образом отвечали вашим эстетичным предпочтениям, обратите внимание на выгодные предложения секционных, роллетных, откатных и распашных ворот от компании “ЕВРОВОРОТА”.