Дорогі - не значить стійкі: поради щодо вибору парфуму

Модні будинки продовжують пропонувати нові трендові аромати, проте колекція 2019 року мало чим відрізнятиметься від торішньої, хоча деякі "родзинки" все ж будуть.

Кожна справжня леді бажає віднайти саме свій неперевершений аромат, який би максимально підкреслив її жіночість, вишуканість, сексуальність. І у цьому їй допоможе представлена на https://aromateque.com.ua/brands/products/byredo парфюмерно-косметична лінійка Byredo: парфюмована вода, аромати для волосся, креми, і інші якісні оригінальні засоби.

Чим дорожчі духи, тим довше вони тримаються і тим довший шлейф. Керуючись саме цим стереотипом, вибирає собі парфуми ледь не 90% населення. По суті справа у іншому, і стійкість парфумів від ціни ніяк не залежить. Скільки годин парфум буде пахнути, в першу чергу залежить від вашої шкіри. Один і той же аромат буде зовсім по-різному розкриватися на різних людях, те ж стосується і ступеня його стійкості. На практиці навіть найдорожчий парфум може швидко зникнути з тієї простої причини, що вашій шкірі він не підходить.

Як орієнтуватися в парфумерному магазині

Для того, щоб правильно підібрати парфуми, треба користуватися невеликий шпаргалкою. Слід пам’ятати, що довший шлейф у солодких східних ароматів, що обумовлено більш високою, у порівнянні з “легкими” духами, концентрацією ванілі, пачулі, бергамота, мускусу.

Про парфум треба також знати, що він ділиться на кілька типів, найстійкіший з яких - Eau de parfume, або те, що ми називаємо духами в класичному розумінні. Саме цей тип містить найбільш високу концентрацію парфумерних олій - близько 20-30%. Коштують вони зазвичай дорого, тому помилитися з ними буде особливо прикро. Консультант радить обов’язково “принюхуватися” до зап’ястя. Якщо аромат відразу розкривається і подобається - сміливо беріть!

Eau de toilette або туалетна вода - найбільш популярний і затребуваний. Тут концентрація того, що повинно добре і, бажано, довго пахнути становить від 11 до 20%. Зазвичай такі духи тримаються від трьох до п’яти годин. Однак і тут все залежить від поєднання компонентів і домінуючою ноти, звичайно ж.

Найлегший тип - Eau de cologne. Всі здогадалися, мова про одеколон. Тут концентрація ароматичних речовин становить не більше 4%, решта - спирт. Не дивно, що він найдешевший і найменш стійкий.

Ключову роль в стійкості парфуму в кінцевому підсумку грають компоненти. Більш насичені і “важкі” складові здатні продовжити звучання парфуму, навіть якщо це туалетна вода. Зокрема, до таких відносяться східні, пудрові аромати, поєднання таких інгредієнтів, як бергамота, пачулі, іланг-ілангу. Цитрусові ноти легші і швидше випаровуються.

Головні парфюмерні тенденції 2019 року

Більшість жінок віддають перевагу солодким, східним ароматам, що містить деревні нотки, мускус і т.д. Останнім часом в нашій країні також популярні тютюнові, амброві, ванільні аромати, які вважаються найбільш стійкими.

У 2019 на піку будуть парфуми із запахом сандалового дерева, а також аромати з відтінками малини, рожевого перцю, пачулі, груші, деревного бурштину, грейпфрута, жасмину. Серед квіткових ароматів трендовим буде парфум з нотками фіалки, ірису, гіацинта, іланг-іланага, нарциса, жимолості і тюльпанів. Підкорять з першого вдиху і чорний мускус, пачулі, жасмин, квіткові, цитрусові і пряні запахи.

В цілому збережуть актуальність цитрусові, квіткові і деревні аромати, але тут є сезонні обмеження. Гесперидні (цитрусові) аромати будуть на піку популярності в літню пору. Деревні аромати, східні навпаки - в зимовий період і ранньою весною.