Як вибрати весняне взуття дитині

Дитина активна в будь-яку пору року, весна це, зима чи літо. Діти завжди в русі і незручне, неякісне і не правильно підібране взуття буде приносити масу незручностей. Як же потрібно правильно вибрати взуття для маленької дитини, яка зробила перші кроки, і для дорослішого, який хоче собі практичне і красиве взуття?

Перше взуття для малюків і для старших дітей відрізняється. Для малюків підходить взуття на липучці, так як від застібок, змійок він може отримати травму. Є кілька правил, якими треба користуватися при виборі взуття. І якщо в пошуку добротного дитячого взуття ви інтенсивно переглядаєтеєте інтернет магазини дитячого взуття в Україні, зупиніть свій вибір на super-obuv.com.ua, саме там ви знайдете якісні, стильні і комфортні моделі для дітей різного віку.

Шкіряне взуття

По-перше, краще купити з натуральної шкіри черевики, ноги будуть дихати в них, на відміну від штучної. Шкіра м’яка, зберігає тепло, пристосовується до ноги. По-друге, не купуйте на розмір більше, взуття повинне бути зручним, щоб дитина відчувала себе комфортно, навіть якщо ви надягнете додаткову шкарпетку.

Не забудьте вивчити чоботи зсередини і зовні. Зсередини перевірте зрізи, як приклеєна, прошита підошва. Перегляньте підкладку, устілку. Устілка повинна вийматися, щоб ви могли її висушити або випрати. Підйом повинен гнутися, при кроці він буде згинатися і тиснути не буде. Якщо ви купили на розмір більше, то майте на увазі, що ваша дитина може отримати травму, неправильний розвиток ноги і мозолі. Купуйте взуття з дітками, так ви точно не помилитеся в розмірі і підйомі, поміряйте пару і нехай ваша дитина пройдеться в ній. Ну а для дівчаток важливий каблук, він повинен бути не вище 1 см.

Фахівці рекомендують ортопедичне взуття, в ньому високий і твердий задник, супінатор. Взуття без супінатора призводить до плоскостопості. Підошва повинна бути м’якою та гнучкою, цільною, не надто м’якою і не жорсткою. А устілка бажано зі шкіри. Штучна ж устілка швидко зношується і може видавати неприємні запахи.

Шкіряне взуття ідеально підходить для міських умов. Втім, завжди можна натрапити на калюжу, причому таку, що ну ніяк її не минути! Приходиться йти напролом, а значить взуття має бути непромокаючим. Колись заради цього використовували дьоготь, саме ним обробляли взуття.

Дьогтем зазраз ніхто не користується, зате є інший ефективний спосіб:

-  розтопити віск (1 частина),

- розмішати з 1/3 частиною лляної олії, і саме цим складом натерти взуття.

- залишаємо на пару годин, а насамкінець протираємо черевички шматою.

Цінність такого способу у тому, що захищає він як від вологи, так і від згубної дії солі.

Гумове взуття

Мета цього взуття - не промокнути. У цьому взутті не повинно бути тріщин і стики повинні бути цілими. Але в цьому взутті ноги не дихають. Так що намагайтеся, щоб дитина не гуляла в ній по півдня. До речі, бажано гумові чоботи купити і для себе, адже ваші ноги також повинні бути захищені під час прогулянки з малюком. Пам’ятайте про те, що дитині повинно бути комфортно, зручно. І дитина повинна бути задоволеною і щасливою.

І ще, не купуйте дитяче взуття в секонд-хенд. По-перше, взуття там здебільшого деформоване, по-друге невідомо хто ходив в цьому взутті - завжди є можливість підчепити грибок.