Поради по пошуку грамотного адвоката

Хороший адвокат, як і компетентний лікар, завжди може точно визначити, з чим у Вас проблеми і як їх можна вирішити або пригальмувати. Надана ним допомога поширюється, як правило, не тільки на конкретну ситуацію.

Щоб процес пошуку пройшов швидко і увінчався успіхом, нижче наводиться список моментів, яким настійно рекомендується приділити увагу.

Юрист і адвокат - у чому різниця?

Для початку варто засвоїти, що юристом називається будь-яка людина, що отримала середню або вищу освіту за юридичною профілем в якій завгодно установі. Діяльність його не підлягає ліцензуванню, що заважає оцінці рівня його компетентності у вирішенні конкретних питань. Робота таких фахівців проходить або в комерційних організаціях, в результаті чого якість вирішення проблеми клієнта падає на догоду зростання вміння нав’язувати непотрібні договори і послуги.

Щоб отримати статус адвоката, необхідно дотримати ряд умов. Серед них: отримання юридичної освіти в акредитованому державою вузі, напрацювання стажу, успішна здача іспитів на кваліфікацію з подальшим присвоєнням адвокатського статусу, що реєструється в відповідних реєстрах з присвоєнням належного кола повноважень, а також регулярне підвищення кваліфікації.

Таким чином, адвокат є юристом, але юрист - не завжди адвокат. У адвоката вся відповідальність лежить тільки на ньому, але рівень повноважень при цьому набагато вище, а оцінка кваліфікації не витає знаком питання, маючи цілком реальне документальне підтвердження.

Пошук адвоката

Процес виявлення потрібного фахівця включає в себе кілька взаємопов’язаних етапів, пропуск одного з яких загрожує тим, що проблема може бути вирішена гірше або зовсім не вирішена.

1. Для початку необхідно спробувати сформулювати свою проблему і її конкретизувати, уточнити, щоб звузити спектр пошуків рішення

2. Далі слід попрацювати з інтернетом. У рядок пошуку краще вводити осмислені фрази замість окремих слів, а серед результатів пошуку краще вибирати ті, що є під рекламні посилання, оскільки верхні блоки - проплачені і не можуть достовірно відображати престиж організації. На сайті компанії необхідно переглянути головну сторінку і полазити в меню, перевірити і вивчити форум і його корисність. Чим менше з перерахованого є на сайті, тим менше довіри до представників, які не піклуються про інтерес клієнтів.

3. Тепер за результатами. Відразу слід виключити всілякі фірми, що надають послуги юристів. Далі, відкинути адвокатів, чия спеціалізація інша або вони працюють відразу в декількох напрямках. Подальше прозвонювання передбачає уточнення спеціалізації і з’ясування перспектив по викладеній проблемі. Відсів відбувається в тому випадку, якщо адвокат, не дослухавши:

- описує райдужні перспективи,
- відразу називає підсумкову ціну за свої послуги,
- пропонує швидко укладати договір або ж «скидає» клієнтів на секретаря.

4. Консультація у обраного адвоката передбачає з’ясування рішення із зазначеної проблеми за допомогою здавна всіляких питань, надання рішень по попереднім справах, вивчення посвідчення фахівця, а також оцінку якості його відповідей: наскільки вони були точні, підкріплені знанням закону і терплячі, уточнюючі.

Требуется хороший адвокат? В этой статье вы узнаете как и где в Хабаровске найти грамотного юриста, не переплачивая при этом.