Міжкімнатні арки в інтер’єрі квартири

Що робити, якщо ніяк не виходить підібрати найбільш підходящі міжкімнатні двері? Можливо, варто залишити це і відмовитися від них взагалі, до того ж існує відмінний альтернативний варіант, а саме - міжкімнатні арки.

Ці конструкції мають безліч переваг, серед яких можна виділити наступні:

- Завдяки використанню міжкімнатних арок можна візуально зробити приміщення ширшим;

- Міжкімнатні арки додадуть будь-яким інтер’єрам стильного і елегантного зовнішнього вигляду;

- Така арка може стати справжньою окрасою квартири, і приміщення буде виглядати набагато розкішніше;

- Завдяки використанню арочних склепінь можна позбутися від безлічі стандартних рішень, які зазвичай використовуються в процесі будівництва.

А замовит міжкімнатні арки ви зможете на https://dvernoydom.com.ua/ru/mezhkomnatnye_dveri/arki/, окрім того компанія «Дверной Дом» пропонує по доступній вартості якісні вхідні і міжкімнатні двері, фурнітуру, велике різноманіття підлогового покриття. 

Види міжкімнатних арок

Подібні арки вже встигли стати досить популярними і широко застосовуються, і тепер існує велика кількість найрізноманітніших форм арочних склепінь, які в свою чергу можна поділити на види:

- Класична арка. Зовні схожа на зведення в формі правильного кола. Цей вид арки є найпоширенішим. Вона може відмінно вписатися в самі різні інтер’єри;

- Еліпс. Такий варіант є чудовою альтернативою стандартному колу, і завдяки йому можна відмінно підкреслити всю індивідуальність житла;

- Арка «романтика», що представляє собою звід із закругленими кутами і прямою центральною частиною;

- Фрамуга. Цей тип арки ставиться в якості продовження дверних полотен і створює якусь видимість арочних дверей;

- Портал - найбільш проста конструкція арки, для якої не потрібно готувати арочні отвори.

Матеріали для виробництва арок

Як тільки визначилися з формою міжкімнатної арки, потрібно вибрати матеріал для її виробництва. Це дуже важливо, оскільки є таке поняття, як несумісність стін і різних видів арок. Щоб в один, далеко не прекрасний день, вся конструкція раптом не обрушилася, потрібно розібратися з цим питанням більш детально:

- Цегляні арки є найскладнішими в виробництві, оскільки для початку арку потрібно викласти цеглою, обштукатурити, покрити гіпсом і пофарбувати. Основним недоліком є ​​те, що їй неможливо буде надати художню форму.

- Дерев’яні арки, які дуже довговічні. До їх недоліків можна віднести той факт, що вони володіють великою вагою, так що для “делікатних” стін вони точно не підійдуть. До того ж вони відрізняються високою ціною. За дерев’яною аркою потрібен постійний догляд, оскільки дерево може пересихати і тріскатися, там можуть завестися різні комахи, і воно тліє, навіть будучи обробленим.

- Арки з гіпсокартону. Завдяки високій пластичності даного матеріалу, можна вирізати з нього найрізноманітнішу форму. Цю арку можна декорувати точковими світильниками, полками чи вигинами. До того ж, вони дуже невисокими за вартістю;

- Арки з МДФ, які виглядають простіше, ніж інші типи арок, зате набагато доступніші у ціновому плані.

Підбір кольору арки

Забарвлення арок повинно повністю відповідати відтінку дверей, оскільки вони володіють схожими функціями. Якщо отвори оформлені в єдиній кольоровій палітрі, це може істотно впорядкувати і навіть гармонізувати весь інтер’єр. Часом арки підбираються в тон підлозі або меблів.

Якщо арка зроблена з масиву дерева, то її забарвлення може мінятися, оскільки дерево є дуже різноманітним за структурою. При використанні особливих лаків можна добитися збереження натуральних відтінків дерева, проте колір може змінюватися в залежності від освітлення.