7 критеріїв вибору надійного валютного брокера

В умовах економічної нестабільності можливість заробітку на обміні валют стає все більш привабливою. Один з найбільш доступних інструментів для початківців трейдерів - торгівля на ринку Форекс. Однак, перш ніж приступити до торгівлі, трейдери повинні не тільки правильно вибрати надійного форекс-брокера, а й пройти мінімальне навчання інструментам торгівлі на цій біржі.

Як працюють брокери Форекса

FOREX (FOReign EXchange) - це позабіржовий валютний ринок, на якому ведеться віртуальна торгівля світовими валютами. Дилінгові центри, або форекс-брокери, - це посередники між покупцями і продавцями на ринку Форекс, які надають гравцям доступ до котирувань, програмне забезпечення для торгівлі, а також кредитне плече.

Між брокером і трейдером укладається договір - як правило, у вигляді публічної оферти, що регламентує їх права і обов’язки. Брокери заробляють, отримуючи відсоток від проведених через них угод. На сьогоднішній день форекс-брокери пропонують торгівлю не тільки інструментами Форексу, але також дорогоцінними металами, енергоносіями, контрактами на різницю цін (CFD) на фондові індекси та акції найбільших світових компаній.

Простої відповіді на питання, який форекс-брокер краще, не існує, проте є певні критерії, які допоможуть зробити вибір. На першому етапі має сенс ознайомитися з рейтингами брокерів Форексу, які регулярно складаються найбільшими аналітичними агентствами. Крім того, існують так звані користувацькі рейтинги, які формуються методом голосування.

Якого брокера вибрати для торгівлі на Форексі

Рейтинги дають певне уявлення про лідерів ринку Форекс, однак досвідчені трейдери знають, що при виборі потрібно орієнтуватися на деякі специфічні критерії, оцінити які можна тільки безпосередньо при роботі з тим чи іншим брокером. Наведемо основні з цих критеріїв.

1. Надійність і безпека. Важливою характеристикою надійності форекс-брокера є тривалість його роботи на ринку, фінансові показники, наявність надійних постачальників ліквідності, умови виведення і зберігання грошей клієнта. Зокрема, кошти клієнтів повинні зберігатися в надійних банках окремо від коштів компанії.

2. Репутація. Репутація форекс-брокерів будується перш за все на відгуках реальних користувачів. Для оцінки за даним критерієм можуть стати в нагоді вищезгадані призначені для користувача рейтинги, проте вони також не завжди можуть дати повноцінну картину, адже відгуки в Інтернеті, як відомо, не завжди пишуть реальні клієнти тієї чи іншої компанії.

3. Якість роботи. Як правило, форекс-брокери пропонують одну з двох технологій обробки угод: Instant Execution або Market Execution. Instant Execution - це проведення операції по точно заданій ціні. Якщо під час обробки запиту ціна встигла змінитися, то угода не буде здійснена. Market Execution - це проведення транзакцій за ціною на момент виконання. Дана технологія автоматичної передачі запитів і котирувань відноситься до системи NDD (Non Dealing Desk) і забезпечує швидку обробку запитів, щоб різниця між заданою і фактичною ціною була відчутною. NDD гарантує мінімум «прослизань» і блискавичне виконання. Вибирайте брокера, який дає можливість працювати за обома технологіями обробки угод: Instant Execution і Market Execution.

4. Торгові умови є одним з найбільш важливих критеріїв для досвідчених трейдерів. Тут мають значення і розмір депозиту, і кредитне плече, і мінімальна вартість лота, а також комісії та додаткові збори. Наприклад, для новачків має значення мінімальний розмір депозиту - внесок в межах до $ 100 готові запропонувати далеко не всі форекс-брокери. Те ж стосується і розміру мінімального лота - лот в розмірі 0,1 і тим більше 0,01 - це рідкість.

Значення має і розмір комісії за здійснення угоди - чим вона нижча, тим вигідніше для трейдера.

5. Техпідтримка. В умовах інтернет-торгівлі якісна і оперативна техпідтримка є невід’ємною складовою надійного форекс-брокера. При виникненні проблем з програмним забезпеченням можна упустити момент для здійснення вигідної угоди.

6. Програмне забезпечення для ведення торгівлі на біржових і позабіржових ринках - основний інструмент роботи трейдера. Сучасні брокери приділяють все більше уваги розвитку торгових платформ для різноманітних операційних систем і пристроїв. Мобільні платформи особливо важливі в поточних реаліях, коли трейдеру необхідно постійно бути в курсі рухів котирувань. Вибирайте брокера, який готовий запропонувати широкий вибір торгових платформ для різних пристроїв з розвиненим функціоналом. Платформи останнього покоління оснащені роботами і радниками, які максимально розвантажують трейдера від рутинної роботи.

7. Аналітика. Надійні форекс-брокери завжди надають своїм трейдерам корисну аналітичну інформацію для успішної торгівлі. Фундаментальний і технічний аналіз, аналіз сировинних ринків, інформація про настрої ринку, вплив економічних і політичних подій - все це допоможе трейдеру передбачити рух цін і вибудувати правильну стратегію торгівлі.

Не знаєте як обрати надійного валютного брокера для успішного трейдингу? По посиланню bronze-fx trading review ви дізнаєтесь про особливості і переваги співпраці з компанією BronzeFX.