Як вибрати веб-студію для створення сайту

Ваш бізнес гостро потребує в освоєнні інтернет-простору? Мабуть, прийшла пора зайнятися вибором виконавців, які здатні швидко і якісно вирішити це питання.

Після того, як ви відчуєте, що вже досить непогано підготувалися до створення свого веб-сайту, настає черга вибору виконавця вашої мрії. Таким виконавцем ставиться зазвичай одна з веб-студій, розташованих у вашому місті, або з іншого міста - в наші дні це вже зовсім не важливо. Важливо, щоб зроблений вами вибір розробника сайту в подальшому б вас не розчарував. Оптимальним варіантом у цьому випадку стане Team Web Studio, на сайті http://t-webstudio.ru/zakazat-sayt/ ви дізнаєтесь про особливості і переваги співпраці з цією студією.

Взагалі, кількість веб-студій, які пропонують свої послуги в даній сфері, величезна, але далеко не всі з них здатні впоратися з вирішенням завдань, поставлених перед ними замовником. Тому при виборі агентства для створення сайту слід проявляти максимальну вимогливість, і враховувати наступні фактори.

1. Ціна розробки - найбільш зрозуміла і очевидне умова. Можна замовити веб-сайт у якогось крутого профі вартістю від кілька тисяч доларів, а можна спробувати знайти що-небудь дешевше. У наш час ціни на розробку сайту можуть варіюватися від студії до студії на багато порядків.

2. Досвід створення аналогічних ресурсів (можна побачити в портфоліо), аналогічних як по функціональності, так і за зовнішнім виглядом. При цьому слід враховувати, що здатність веб-студії відтворити потрібний функціонал сайту незмірно важливіший: будь-який як завгодно гарний дизайн сайту можна замовити у дизайнера з вподобаним вам портфоліо, а потім будь-яка студія зможе зробити з нього верстку для сайту, а ось навпаки, прикрутити до дизайну потрібний функціонал - далеко не завжди може вийде.

3. Здатність зрозуміти бізнес-процеси замовника і впевненість в тому, що ви говорите однією мовою. Часто у великих веб-студіях ви будете спілкуватися з менеджером, який знає всі тонкощі реалізації тих чи інших можливостей сайту, тому ваші побажання можуть дійти до розробника в спотвореному вигляді і вам доведеться довго пояснювати, що малося на увазі зовсім інше.

4. Використовувані веб-студією технології (PHP, Java, ASP.NET і ін.), так звані «движки» (CMS (Content Management System) - системи управління контентом сайту), їх можливості і обмеження. Зазвичай для створення сайтів з більш-менш стандартними можливостями найкращим чином підійдуть вже готові системи управління контентом (CMS), безкоштовні або платні, хоча і їх доведеться певним чином налаштовувати.

5. Якість пропонованого хостингу (безкоштовний, бізнес-інкубатор, віртуальний, VPS і т.д.)

6. Повна вартість володіння майбутнім ресурсом (англомовний термін - TCO (Total Cost of Ownership)). В даному випадку це можуть бути оплата доменного імені, хостингу, ліцензій за використання CMS, якщо вони платні, частота і вартість оновлень і т.д.

7. Готовність веб-студії і далі консультувати вас і допомагати в розвитку вашого веб-ресурсу, не забувши уточнити при цьому ціну питання.

8. Готовність веб-студії дати вам доступ до проміжної версії розроблюваного сайту на демо-майданчику для того, щоб ще до закінчення розробки ви змогли б побачити її реальні можливості, і поступово почати наживо формувати вміст вашого сайту.