Обираємо компресор для пневмоінструменту

Подача стисненого повітря сьогодні широко використовується в різних галузях промисловості (харчовій, текстильній, металургійній), в медицині, в стоматології і, звичайно ж, в побуті. Отримують стиснене повітря, використовуючи компресор. За своєю конструкцією - це механізм, який займається виробленням і подачею повітря з надлишковим тиском. Сила такого тиску повністю залежить від типу пристрою і його рівня потужності.

Якісна компресорна техніка різного призначення, яку вигідно можна замовити на сайті https://eccoair.ua/ відмінно поєднується з пневматикою - пристроями, що працюють на основі стисненого повітря. єдина умова роботи пневматики - наявність хорошого компресора з відповідними параметрами.

Види і типи компресорів

На сьогодні широке застосування отримало кілька видів компресорів:

- Роторно-гвинтові компресори. Такі типи компресорів дуже часто застосовуються на виробництві. Тут стиснення повітря виробляється при обертанні двох гвинтових роторів. Вони розраховані на виробництво безперервної подачі стисненого повітря, що ускладнює застосування таких агрегатів для різних дрібних побутових цілей.

- Роторно-пластинчасті компресори. В принципі роботи таких механізмів лежить вироблення стисненого повітря через зміну порожнини стиснення;

- Поршневі компресори. Найпопулярніші і поширені. Підійдуть і для гаража, і для СТО, і для дрібних побутових робіт (продути, почистити). Така установка являє собою пристрій об’ємної дії, який оснащений поршневою системою стиснення. Він став одним з тих, які вперше почали масово застосовуватися на виробництві. Але зараз вони отримали більш широке застосування. Поршневий компресор створений для роботи не тільки з повітрям, але і рідинами - маслами, холодоагентами та іншими.

Компресори також поділяють на одно-, дво- і трьохциліндрові. Кількість циліндрів визначає рівень продуктивності агрегату. Маючи різні принципи роботи і різний рівень продуктивності, вони відрізняються і за часом роботи. Якщо брати робочий цикл и одну годину, то:

- Одноциліндрові працюють до 50%, тобто - півгодини з години. 30 хвилин вистачає на продувку, фарбування, очищення поверхні від бруду та іржі.

- Двоциліндрові здатні досягати показника працездатності 70-75%. Тобто - 45 мнуть з годинного циклу забезпечено.

- Трьохциліндрові працюють майже безперервно.

Ця особливість необхідна для правильного підбору компресора для пневмоінструменту. Перед покупкою дуже важливо правильно оцінити спектр майбутньої роботи і майбутнього використання різних агрегатів, щоб вибрати компресор, обсяг якого максимально задовольнятиме параметри системи.