8 найгірших beauty-звичок, які псують вашу шкіру

Коли захоплює неймовірний ритм життя і ніяк не виходить спланувати абсолютно все, ми ніби перевтілюємося в невмілого жонглера, у якого раз у раз норовить з рук випасти кулька. Само собою, належний догляд стає турботою факультативною - мультімаскінг, двоступеневе очищення і вечірня spa-ванночка для рук відкладаються на невизначений термін.

І все-таки в справі догляду за шкірою обличчя і тіла слід відноситись більш серйозно, купляючи виключно якісну косметику відомих брендів, наприклад ось тут https://arlet.in.ua/g5128421-dekorativnaya-kosmetika, а також уникати найпоширеніших beauty-помилок:

Ви недостатньо ретельно очищаєте шкіру

Ми вже досить багато писали про те, як правильно здійснювати процедуру щоденного очищення. При цьому чи то через велику кількість порад в незліченних ресурсах, в яких можна легко заплутатися, чи то через наш несерйозний підхід, ми раз у раз нехтуємо цим старим як світ ритуалом. Як підсумок: шкіра зневоднена, придбала тьмяний вигляд, на ній з’явилися запалення, а пори забилися; шкіра з часом втратила еластичність і покрилася передчасно зморшками.

Засоби для очищення прокладають дорогу до прекрасної шкіри: вони видаляють бруд і залишки макіяжу, готуючи тим самим шкіру для подальшого догляду, а деякі продукти її навіть заспокоюють, живлять і зволожують.

Лягаєте спати, не змивши макіяж

Це пункт, що називається, «через не хочу». Негативних наслідків від цієї beauty-помилки занадто багато, а виправданості - ніякої. Так, крім перерахованих вище неприємностей декоративні засоби будуть заважати шкірі «дихати» і відновлюватися вночі. Що стосується демакіяжу очей, то його, звичайно, слід проводити тільки призначеними для цього продуктами. Якщо періодично засипати з баластом декоративної косметики, вії помітно втратять як і кількості, крім того, продукти, найімовірніше, потраплять на слизову і звідти - в фолікули, що може викликати очні інфекції.

Робите пілінг дуже часто

Після проведення процедури пілінгу (як салонної, так і щадної, в домашніх умовах) шкірі потрібен час на відновлення. Якщо їй його не давати, верхній шар стоншена, що призведе до сухості і станом надмірної чутливості як реакції на всі подразники (так званим подразником може виступати навіть водопровідна вода, коли ви обмивати їй обличчя). Відзначимо також: захоплення пілінгами призводить до передчасного старіння.

Користуєтеся неправильними продуктами, коли у вас чутлива шкіра

Це ще більше погіршує становище. Нагадаємо, що чутлива шкіра - це не тип як такої, а стан в конкретний момент. Рідше - генетична схильність. У догляді за своєю чутливою шкірою використовуйте тільки відповідні beauty-продукти. Інгредієнти в їх складі охолоджують, заспокоюють і зволожують поверхню шкіри.

Наносите засоби не в тому порядку

Ця помилка може впливати на віддачу, погіршуючи ефективність хоча б навіть сироватки або зволожуючого крему. Крім того, якщо ви, наприклад, завдасте базу для макіяжу і не дасте їй 5-ти хвилин, щоб закріпитися, ваш тональний крем, швидше за все, буде скочуватися. Рекомендуємо упевнитися, що ви все робите правильно.

Мало спите і п’єте недостатньо води

Ще одна звичка з розряду «на завтра». Так, достатнє вживання води дозволяє шкірі бути в необхідній мірі зволоженою, а значить, передчасна втрата її еластичності вам не загрожує. Ми вже мовчимо про всі інші плюси, про які ви напевно чули безліч разів.

Ви неправильно харчуєтеся

Здорова їжа допомагає організму функціонувати, і, зрозуміло, допомагає нашому найбільшому органу - шкірі. Так, продукти з високим вмістом насичених жирів і трансжирів можуть сприяти підвищенню жирності шкіри, провокувати висипання. Захоплення здоровим харчуванням - наріжний камінь в питаннях догляду за вашою шкірою обличчя і тіла.