7 ознак, за якими можна відрізнити натуральну шкіру від штучної

В наш час,щоб відрізнити підробку від справжньої речі, треба постаратися, адже сучасні технології виробництва дозволяють творити чудеса. Як же відрізнити справжню річ від підробки?
натуральна шкіра

Не можна сказати, що шкірзам - це якийсь обман або підробка в чистому вигляді, але за властивостями він істотно поступається шкірі. А ось з ціною не завжди все так очевидно. Тому, щоб купити річ, яка буде служити довше, носитися краще і буде кориснішою для нашого здоров’я, необхідно знати кілька ознак, за якими можна відрізнити одну шкіру від іншої.

Відмінності натуральної шкіри від штучної.

1. Подивіться на зрізи, де можна побачити внутрішній склад «підозрюваного». Якщо це матеріал, то перед вами не справжня шкіра. Зверніть увагу також на виворіт - якщо це натуральна шкіра, він повинен бути оксамитовим і, звичайно ж, не тканинним.

2. Примітивний шкірзам можна відрізнити, якщо є можливість підпалити запальничкою або сірником маленький його шматочок. Штучна шкіра буде просто плавитися, а не обвуглюватися, як годиться натуральній. Але сучасні речі із шкірзамінника вже йдуть зі спеціальними добавками, які цей метод роблять неефективним. І та, і та буде обвуглюватися.

3. Понюхайте річ. Штучна шкіра видає різкий хімічний запах. Знову ж таки, якщо в неї не було додано спеціальні ароматизатори, що імітують запах справжньої шкіри.

4. Спробуйте шкіру на дотик. Особливо, якщо є можливість порівняти з натуральною, яка м’якша і еластичніша. При розтягуванні, вона не повинна бути схожою на гуму і швидко відновлюватися. Якщо зігнути матеріал кілька разів, не повинно залишитися сліду в місці вигину. Тут уже потрібен певний досвід, так що, також не будемо вважати цей метод досить надійним.

5. Справжня шкіра довше тримає тепло. Можна потримати матеріал в руці або щільно доторкнутися долонею. Натуральна шкіра деякий час зберігає тепло вашої руки. Його можна відчути, якщо прикласти зігріта шкіру до щоки. Штучна ж залишається холодною. Втім, метод дещо сумнівний, і не дає надійного результату.

6. Намочіть річ зі шкіри - якщо вона справжня, мокра ділянка буде темнішою. У штучної такого відмінності ви не помітите. Але, знову ж таки, якщо шкіра пофарбована, то цей метод не буде настільки явним. А вона пофарбована практично завжди.

7. Цей метод є найбільш надійним для визначення натуральної шкіри. Для цього вам знадобитися хороше освітлення і хороший зір. Або збільшувальне скло. Подивіться в нього на поверхню шкіри, злегка змінюючи кут освітлення. На натуральній шкірі можна побачити найдрібніші тонкі отвори - пори. Вони розташовані хаотично, як і структура шкіри, яка повинна бути добре видна при збільшенні. Навіть якщо шкіра пофарбована, то ці пори видно досить явно.

Виробники штучної шкіри намагаються імітувати пори, але вони виходять більші і, до того ж, добре видно, що це не отвори, а просто малюнок.